Prethodni članak
Sljedeći članak

Završio sastanak HDZ-a i manjinaca. SDSS neće dati potpise Plenkoviću?


Gotov je sastanak HDZ-a i predstavnika nacionalnih manjina oko formiranja Vlade, u kojoj bi bio Domovinski pokret.

“Izvijestili su nas o tijeku konzultacija u vezi potpore parlamentarnoj većini. Model potpore omogućava formiranje većine na čelu s HDZ-om, potporu Plenkoviću za mandatara i političku stabilnost. S druge strane, on omogućuje nastavak zaštite manjinskih prava i demokratskih standarda”, rekao je uvodno novinarima Marko Milić, glasnogovornik tehničke Vlade.

Zatim je riječ uzeo Vladimir Bilek, izabrani saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu.

“Klub zastupnika nacionalnih manjina svjesni su ozbiljnosti situacije u kojoj se Hrvatska nalazi. Svih nas osam i dalje ostaje u klubu zastupnika. Dajemo potporu Plenkoviću, s time da jedan dio Kluba zastupnika svoje potpise će dati Plenkoviću kao mandataru Vlade”, rekao je.

Na pitanje kako su udovoljili uvjetu DP-a da SDSS ne bude u većini, rekao je: “SDSS-ovi zastupnici neće potpisati Plenkoviću za mandatara Vlade”. Nije želio otkriti tko će od manjinaca dati potpis Andreju Plenkoviću.

“Mogu vam reći da je više nego dovoljno potpisa za formiranje buduće većine i bit će više nego jedan zastupnik nacionalnih manjina”, kazao je. “Ne radi se o tajnovitosti, nego o odlukama Kluba”, dodao je. “Kad budu fizički davani potpisi, vidjet ćete”. Nije htio otkriti niti je li on taj koji će dati potpis Andreju Plenkoviću kao mandataru.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook