Prethodni članak
Sljedeći članak

Završio projekt ‘Školski pribor za školarce u središnjoj Hrvatskoj’

Gradsko društvo Crvenog križa Krapina kao nositelj projekta provelo je postupak javne nabave za 1112 kompleta školskog pribora za djecu osnovnoškolskog uzrasta


Gradsko društvo Crvenog križa Krapina 23.10.2020. je započelo provedbu projekta „Školski pribor za školarce u središnjoj Hrvatskoj“ odobrenog u okviru poziva „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – faza III“ iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (OP FEAD 2014.-2020.).

Vrijednost projekta je 466.868,86 kuna. Dodijeljena bespovratna sredstva u 100% intenzitetu potpore su u okviru Operativnog programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020., odnosno 85 % sufinancirano je iz Europskog socijalnog fonda, a 15 % sufinancirano je iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Ciljevi projekta su ublažavanje nedostatka materijalnih potrepština i poboljšanje kvalitete života socijalno najpotrebitijih- djece kao direktnih korisnika ovoga projekta, razvijanje dobrog sustava podjele ove vrste humanitarne pomoći, razviti sustav evidencije korisnika humanitarne pomoći, razviti sustav praćenja i kontrole podjele humanitarne pomoći, umrežiti društva Crvenog križa.

Dugoročni rezultat projekta je ojačan i koordiniran sustav podrške osobama u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti, a što je jedan od ciljeva Strategije borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti 2014.-2020. g. Gradsko društvo Crvenog križa Krapina kao nositelj projekta provelo je postupak javne nabave za 1112 kompleta školskog pribora za djecu osnovnoškolskog uzrasta, odnosno 526 kompleta za djecu od 1.-4. razreda i 586 za djecu od 5.-8. razreda. Distribucija kompleta školskog pribora prema Društvima Crvenog križa provodila se kroz dvije narudžbe, zaključno s 14.10.2021. Nositelj projekta i partneri dijelili su pakete školskog pribora socijalno najpotrebitijoj djeci na području svojeg djelovanja uz individualno savjetovanje i radionice s korisnicima o dostupnosti socijalnih prava i usluga i podjelu letaka o socijalnim uslugama, uključujući i područje odgoja i obrazovanja. Projekt je trajao 12 mjeseci te je završio 23. listopada ove godine. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook