Prethodni članak
Sljedeći članak

Završio projekt ''Obitelj i ja u njoj''

Projekt je provela Udruga žena ''Humsko srce'' u partnerstvu s Domom zdravlja Krapinsko zagorske županije, Centrom za socijalnu skrb Krapina te Općinom Hum na Sutli


Dolaskom posljednjih travanjskih dana priveden je kraju projekt podrške roditeljstvu, projekt ''Obitelj i ja u njoj'', Udruge žena ''Humsko srce'' koji se u trajanju od 8 mjeseci provodio u partnerstvu s Domom zdravlja Krapinsko zagorske županije, Centrom za socijalnu skrb Krapina te Općinom Hum na Sutli. Projekt u vrijednosti od 80.000 kuna najvećim je dijelom sufinanciran sredstvima Središnjeg ureda za demografiju i mlade, a protekle je srijede, kao posljednja projektna aktivnosti, održana završna konferencija projekta na kojoj su se prisutni još jednom podsjetili svih odrađenih aktivnosti, kao i blagodati ovog projekta za cjelokupnu zajednicu, a posebice sve uključene. Osim toga, prikazani su i kratkometražni filmovi nastali u sklopu mreže očeva „Tata od zanata“ te su podijeljene i potvrde o sudjelovanju u projektnim aktivnostima. Po završetku službenog djela završne konferencije, uslijedio je i kratak domjenak, a svim se prisutnima predsjednica udruge Jasminka Podhraški zahvalila na sudjelovanju i podršci te dobroj suradnji.

Osim završne konferencije te kratkometražnih filmova u kojima su sudjelovali Dino Dario Bratovenski, Dalibor Tandarić, Kristijan Debeljak te Mario Antonić, kroz projekt je održano 6 edukativnih radionica pod stručnim vodstvom partnerskih javnih ustanova, od kojih su 3 održane u fizičkom smislu, a 3 putem online platforme. Neke od tema održanih radionica bile su: „Priprema za trudnoću, porod i roditeljstvo“, „U ritmu jedne bebe“, „Samopouzdanje djece i mladih“, „Prepoznavanje, izražavanje i kontrola emocija“, „Sukobi roditelja i djece“ te „Slušanje – važna vještina roditeljstva“, a održale su ih Gordana Špoljar ispred Doma zdravlja KZŽ, te Laura Albus, Valentina Artić, Dragica Slakoper Lisica i Sandra Kos ispred Obiteljskog centra, podružnice Centra za socijalnu skrb Krapina.

Po održanim edukativnim radionicama uslijedio je aktivan boravak u prirodi sve one djece i njihovih očeva te onih koji se u toj ulozi nalaze, koji su se ranije uključili u neku od projektnih aktivnosti. Pa su tako sudionici posjetili Park prirode Papuk, njegov adrenalinski park Duboka te istražili Grofovu poučnu stazu Jankovac. Tom prilikom djeca su ispitivala svoje granice i istraživala svijet, a očevi su dobili priliku provesti vrijeme s djecom kroz aktivnosti osmišljene u prirodnom okruženju. Tako se stvorio prostor za kvalitetnu zajedničku igru i stvaranje boljeg međusobnog odnosa u zdravom i prirodnom okružju. Zahvaljujući ovom projektu omogućila se potpora obiteljima za postizanje „dobrog roditeljstva“ i nastanak pozitivnog doživljaja roditeljstva u oba roditelja, ojačalo je roditeljsko znanje, vještine i kompetencije te promicala vrijednost dobrog roditeljstva. Osim toga, stvorilo se poticajno i osnažujuće okruženje za cjelokupnu obitelj, posebice onu uključenu u projektne aktivnosti. Kroz projekt su izrađene i edukativne brošure, kao i nekolicina promotivnih materijala, što će kao stalni podsjetnik ostati svim sudionicima u provedbi ovog projekta.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook