Prethodni članak
Sljedeći članak

Završio projekt „Klikom do kulture i umjetnosti za mlade“

Projekt je bio usmjeren na razvijanje socijalnih i kreativnih vještina mladih od 15 do 25 godina


Održana je Završna konferencija projekta „Klikom do kulture i umjetnosti za mlade“, čiji nositelj je bio Udruga Arteco Pavletić iz Malina, a partner na projektu Udruga mladih Feniks iz Oroslavja. Projekt je odobrilo Ministarstvo kulture i medija u okviru poziva „Umjetnost i kultura online“. Ukupna vrijednost projekta iznosi 447.860,00 kuna, a sufinanciran je 85% iz Europskog socijalnog fonda i 15% iz državnog proračuna Republike Hrvatske. Projekt se provodio 12 mjeseci, a online radionice 10 mjeseci.

Projekt je bio usmjeren na razvijanje socijalnih i kreativnih vještina mladih od 15 do 25 godina kroz sudjelovanje u kulturnim i umjetničkim aktivnostima u cilju prevencije njihove socijalne isključenosti. Osmišljen je kako bi se doprinijelo socijalnom uključivanju mladih te smanjenju utjecaja epidemije i njenih mjera na kreativno i umjetničko stvaralaštvo mladih, stjecanjem novih znanja i osjećaja za inicijativu.


Cilj svih radionica bio je da mladi uz podršku, međusobno komentiranje na forumu te konzumiranjem kulturnih i umjetničkih sadržaja razvijaju svoje vještine, unapređuju znanja iz kulture, imaju socijalnu interakciju te se kroz umjetnost izražavaju. Nadamo da su sudionici kroz ovaj projekt i sudjelovanje na radionicama dobili poticaj za daljnje usavršavanje stečenih vještina te da je kroz projekt prevenirana njihova potencijala socijalna isključenost.

Kroz projekt održano je 89 online radionica – Književnog kluba, online izložbi, likovnog kreativnog izražavanja, Plesne umjetnosti, radionica medičarstva, tradicijskih igračaka, lončarstva. kreativne umjetnosti kroz održivi razvoj te digitalne umjetnosti.
Sve radionice mogu se pogledati u video galeriji web stranice arteco.hr te putem YouTube kanala Udruge Arteco. (https://arteco.hr/videogalerija-klikom-do-kulture-i-umjetnosti-za-mlade/)

Cilj projekta bio je uključiti 175 sudionika ciljane skupine mladih od 15 do 25 godina, dok ukupan broj sudionika koji su bili uključeni u projekt premašuje brojku od 200 sudionika, rekla nam je izvoditeljica i koordinatorica projekta Lidija Kovač te se ovom prilikom zahvaljuje svim sudionicima, voditeljima, stručnim i poslovnim suradnicima projekta Klikom do kulture i umjetnosti za mlade.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook