Prethodni članak
Sljedeći članak

Završilo 17. izdanje GFUK–a: Gotovo 5 tisuća posjetitelja uživalo u 10 odličnih predstava


Predstavom 'Ko je tu lud' kazališta 'Luda kuća' proteklog je vikenda završilo ovogodišnje, 17. izdanje Glumačkog festivala u Krapini. Festival je na kazališne daske u Krapini, ali i po brojnim mjestima u Zagorju, donio čak deset vrhunskim kazališnih komada, koji su oduševili mnogobrojnu publiku koja je jedva dočekala GFUK.

Predstave u Krapini

Tako su u Festivalskoj dvorani u Krapini igrale predstave 'Krava na granici' Kazališta Komedija, zatim 'Kraljevo' Kazališta Gavella, 'Pljuska' Kazališta Kerempuh te posljednja, 'Ko je tu lud' Kazališta Luda kuća. Sve su predstave do posljednjeg mjesta napunile krapinsku dvoranu, a osim ove četiri predstave, publika je i po Zagorju mogla uživati u kazališnim večerima.

 – U Krapini smo u četiri večeri imali gotovo 2 tisuće posjetitelja, za neke se večeri tražila i karta više. Naime, imali smo četiri premijere predstava, koje su gostovale kod nas ubrzo nakon svojih premijera u matičnim kućama i to 'Krava na granici', 'Kraljevo' i 'Pljuska', dok je predstava 'Sretni ljudi' Lectirum teatra gostovala po Zagorju, gdje su potvrdili dobre kritike nakon premijere u Zagrebu – kaže Adam Končić, predsjednik Udruge GFUK te je istaknuo i kako su sva gostovanja u Festivalskoj dvorani bila popraćena i lijepim druženjem nakon predstava, a spomenuo je i 12. pjesničku večer, koja je održana u Krapini, u sklopu festivala.

Po Zagorju

Čak šest predstava gostovalo je na nekoliko lokacija po Zagorju i, već tradicionalno, van Zagorja, ne bi li omogućile publici doticaj s kazalištem u manjim sredinama i priuštile užitak odličnih kazališnih komada. To su predstave 'Sretni ljudi' Lectirum teatra koja je gostovala u Mariji Gorici, Svetom Križu Začretju, Krapinskim Toplicama i Brdovcu. 'Žene na rubu' Scene Gorica gostovale su u Mihovljanu, Tuhlju, Stubičkim Toplicama, Zlatar Bistrici i Pregradi, a 'Otvoreni brak' Gala teatra u Svetom Iliji, Donjoj Višnjici, Konjščini i Vidovcu. Kazalište Moruzgva s predstavom 'Ništa im neće biti' gostovalo je u Klanjcu, Mariji Bistrici i Novom Marofu. Predstava 'Kaj je ljubav' ZGK Komedija i KU GFUK igrala je u Sračincu, Donjoj Bistri i Loboru, dok je publika predstavu 'Direkt u glavu' B GLAD produkcije imala prilike pogledati u Oroslavju te Kraljevcu na Sutli.

– Predstave po Zagorju pogledalo je gotovo 3 tisuće ljudi u 21 sredini. Zahvaljujem gradovima i općinama koji su uzeli predstave, ali i privatnim poduzećima, a to su HIS Višnjica u Višnjici gdje su predstavom 'Otvoreni brak' počastili svoje djelatnike, partnere, ali i mještane te poduzeće NGH iz Donje Stubice koje je počastilo publiku predstavom 'Direkt u glavu' u Punkt Beer Houseu u Mokricama – kaže Končić, spomenuvši i gostovanje u Gradišću u Austriji, gdje se predstave u terminu festivala odigravaju već pet godina, a gdje je ovog puta predstava 'Otvoreni brak' bila itekako dobro posjećena.

Ljetno izdanje

S autorskom predstavom 'Kaj je ljubav' koja je nastala u koprodukciji ZGK Komedija i KU GFUK Končić je gostovao na tri lokacije. – Predstavu izvodilo godinu i pol, imali smo 35 izvedbi te je bila dio prošlogodišnjeg festivala, a imamo čast da s tom predstavom 11. svibnja otvorimo 31. festival glumaca u Gradu Otoku u Slavoniji – rekao je Končić.

Najavio je i ljetno izdanje festivala od 28. lipnja do 7. srpnja, kada će na repertoaru biti vrhunske predstave pod zvijezdama. – Pozivam gradove i općine da nam se čim prije jave kako bismo dogovorili naslove i gostovanja, na atraktivnim lokacijama po Zagorju, gdje će igrati neki od naslova s ovog, proljetnog izdanja GFUK – a, ali i pokoja nova predstava – najavio je Končić, zadovoljan interesom i posjećenošću ovog, 17. izdanja GFUK – a.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook