Prethodni članak
Sljedeći članak

Završila Zahvala jeseni u Klanjcu: Kolar: ''Ovakva događanja imaju smisla tako dugo dok je pozornica puna djece''

Bogat program na pozornici na Trgu Antuna Mihanovića u Klanjcu ponudio je za svakoga po nešto


Iako ove godine bez programa „Europa za građane“ i bez gostiju iz zemalja Srednje Europe na koje su Klanjčani navikli, „Zahvala jeseni 2022.“ ponudila je itekako bogat program. Manifestacija je započela u petak koncertom Grupe Vigor, koji je uz neizostavnu ugostiteljsku ponudu, unatoč kišovitom vremenu koje nije išlo na ruku organizatorima, popratio lijep broj Klanjčana i njihovih gostiju.

Subotnji program započeo je programom najmlađih sudionika u kojem su se svojim nastupima, ali i štandovima predstavili polaznici klanječkog dječjeg vrtića i osnovne škole.

Brlek: „Pokušavamo manifestaciju ponovno dići na onu razinu na kojoj je bila prije korone 2019. godine“

Tradicionalno, ljubitelji folklora došli su na svoje u subotu popodne, kada se uz tradicijski sajam održalo i središnje događanje manifestacije 'Zapjevaj i zapleši u kraju Lijepe naše' uz nastupe brojnih kulturno – umjetničkih društava i pjevačkih zborova. Dakako, šarolika ponuda domaćih proizvoda naših OPG-ova ni ove godine nije izostala. S pozornice je Klanjčane pozdravio gradonačelnik Zlatko Brlek:

–  Počeli smo skromno prije 22 godine, kad je na ovom trgu bio svega jedan kiosk gdje su se naši vinari, nakon berbe koju su uspješno obavili, sjeli i porazgovarali o tome kakva je berba bila, što očekuju i kakvo bude vino. S godinama je to preraslo u to što danas imamo. Prošle dvije godine imali smo je u smanjenom obliku zbog korone, a ove ju godine pokušavamo ponovno dići na onu razinu na kojoj je bila prije korone 2019. godine – rekao je Brlek.

Kolar: „Ovakva događanja imaju smisla tako dugo dok je pozornica puna djece“

Događanje je otvorio župan Željko Kolar izrazivši zadovoljstvo još jednim lijepim jesenskim druženjem u Klanjcu:

 – Ovakva događanja imaju smisla tako dugo dok je pozornica puna djece. S obzirom da smo danas imali i vrtić i Osnovnu školu Klanjec te Područnu školu Lučelnica, vidi se da ima mladih obitelji koje ostaju ovdje živjeti i to nam daje dodatnu želju i volju da provedemo što više europskih projekata i stvorimo ovdje što bolje uvjete za život – poručio je Kolar prigodom otvorenja manifestacije.

Nakon folkloraša pozornicu su zauzeli TZ Bedem ih Bihaća, a nakon njih uslijedio je veliki koncert Nene Belana i Fiumensa čime je zaključena subotnja večer.

U nedjelju, posljednjeg dana manifestacije na rasporedu su bile čak tri kazališne predstave amaterskih kazališta iz Tuhlja i Svetog križa Začretja, uz nastupe Mažoretkinja Dubrovčan, Puhačkog orkestra Lira te KUD-a Horvatska. Šlag na tortu cijelog zbivanja bio je koncert sve popularnijeg Matije Cveka koji je raspjevao klanječku publiku.

Horvatin: „Prošli na novom programu Europske agencije za kulturu u programskom razdoblju do 2027. godine“

Zahvalu jeseni uspješno su organizirali Grad Klanjec, Kulturni centar Klanjec i Turistička zajednica Biser Zagorja. Ravnateljica Kulturnog centa Klanjec Snježana Horvatin, jedna od glavnih pokretačica manifestacije osvrnula se na Zahvalu jeseni 2022. te najavila nove europske projekte:

–  Ovogodišnja manifestacija konačno se vratila u ono „staro normalno“. Unatoč kiši koja je padala cijeli tjedan, ipak smo uspjeli sve pripremiti za naše posjetitelje i mogu reći da smo zadovoljni posjetom. Nedostaju nam naši partneri iz programa „Europa za građane“, za koje mogu najaviti da će se vratiti sljedeće godine jer smo prošli na novom programu Europske agencije za kulturu u programskom razdoblju do 2027. godine. Program je vrijedan 30.000,00 eura, a uz dosadašnje stare partnere pridodali smo još Španjolce i Maltežane te se veselimo  nastavku lijepe partnerske suradnje – najavljuje ravnateljica Horvatin.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook