Prethodni članak
Sljedeći članak

Završeno je uređenje parkirališta kod zgrade gradske uprave

Radno u Zlataru: Radovi u zgradi uprave, proljetno uređivanje krošnji i drvoreda, pripreme za asfaltiranje


U gradu Zlataru je, kao i uvijek, radno. Nedavno je završeno uređenje parkirališta uz zgradu gradske uprave, s 50 - - ak parkirnih mjesta, koje je sufinanciralo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 40.000,00 EUR kroz Program podrške regionalnom razvoju.

– Trenutno se radi i na uređenju sanitarnog čvora u prizemlju zgrade, a tu je i završetak nabave za izmjenu stolarije na prvom katu te zgrade – kaže gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek. Pri završetku je projekt nogostupa u ulici od gradske Uprave do izlaza Zagrebačke ulice, a završava se i nabava za cestu odvojak Cetinovec. Čekaju se i rezultati nabave za opremanje Sokolane. Također, s proljećem, krenulo je i uređenje grada, sadnja drveća, orezivanje i uređivanje krošnji i drvoreda na području grada.

–Osam lipa u drvoredima na Trgu slobode, Zagrebačkoj i Varaždinskoj ulici bilo je trulo, pa ih se moralo srušiti. Odlučili smo ih zamijeniti i to stablima veće veličine jer se radi o zaštićenoj jezgri – navela je gradonačelnica. Pripremaju se i troškovnici za asfaltiranje nerazvrstanih cesta, a napreduje i šumska cesta na vrh Ivanščice te se priprema dokumentacija za šumsku prometnicu Juranščina - Belecgrad. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook