Prethodni članak
Sljedeći članak

Završeno je asfaltiranje 930 metara nerazvrstane ceste koja spaja Brege Kostelske i Gornju Plemenšćinu

Asfaltirana prva cesta u sklopu gradske mjere za brdsko-planinska područja Pregrade


Završeno je asfaltiranje 930 metara nerazvrstane ceste Pl13 - Sveta Ana-Križ-Papeži-spoj Kostel Bregi-K2, koja spaja Brege Kostelske i Gornju Plemenšćinu.

Riječ je o prvoj cesti koja je modernizirana u okviru mjere za brdsko-planinska područja u Pregradi uvedenoj 2020. godine s ciljem razvoja komunalnog gospodarstva na području Grada Pregrade. Ova prometnica nalazi se na brdovitom terenu i visokoj nadmorskoj visini čime je održavanje, pogotovo u zimskim uvjetima, veoma zahtjevno i otežano. Njeno stanje bilo je u lošem stanju zbog duljine dionice te utjecaja nepovoljnih vremenskih uvjeta, a posljedično je otežan pristup i prometovanje javnim službama, hitnoj pomoći, komunalnim društvima te drugima.

 

Ukupna vrijednost projekta je 495.172,50 kn. Iznos od 346.974,50 osiguran je u Gradskom proračunu, a Grad Pregrada ostvario je i sufinanciranje projekta u iznosu od 148.198,00 kn na javnom pozivu Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2020. godini. Izvođač radova bio je Davor inženjering d.o.o. iz Zagreba.

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook