Prethodni članak
Sljedeći članak

Zasluženo slavlje Zadra u Zaboku

Košarkaši Zaboka nisu uspjeli kreirati još jednu senzaciju


Košarkaši Zaboka nisu uspjeli kreirati još jednu senzaciju. Zadar je ozbiljno shvatio gostovanje u Zaboku i na kraju je zasluženo slavio s 21 košem razlike (59:80). Domaći su dobro otvorili i vodili sa 7:5, a onda je voda počela polako teći na Zadrov mlin. Razigrali su se Gilbert, Mavra i Fundić, pa je Zadar nakon prve četvrtine imao šest koševa viška (14:20).

Odlično je za goste drugu četvrtinu u napadu odigrao Palokaj, koji je u uvodne dvije minute doveo Zadar do prvog dvoznamenkastog vodstva (14:24). Redove Zaboka nakon toga pokrenuo je raspoloženi Samac (11 koševa u drugoj četvrtini), a nkakon kontre Anzulovića u 14. minuti Zabok se približio na -3 (22:25), dobrom igrom nastavio je Palokaj, pred kraj druge četvrtine razigrao se i Ivanov, pa su gosti na "veliki odmor" prenijeli 11 koševa viška (33:44).

Nakon zakucavanja Kellera u 22. minuti, Zadar je već na +17 (35:52). Nakon toga se probudio Luka Tomas, Zabok je krenuo u zonski presing, Zadar malo stao, pa je nakon efektnog zakucavanja Tomasa u 26. minuti na semaforu stajalo 42:52. Zabok je imao dodatnu šansu za približavanje nakon tehničke Mavre, no domaći to nisu iskoristili, dapače Mavra i Gilbert doveli su Zadar do petnaest koševa viška (46:61) pred zadnjih deset minuta utakmice.

Zabok se borio koliko je mogao u posljednjih deset minuta, no Zadar je čvrsto držao konce igre u svojim rukama. Konačnih i najvećih +21 (59:80) postavio je sretnom tricom Uljarević, dvije sekunde prije kraja.
Najefikasniji u redovima Zaboka sa 14 koševa bio je Markus Lončar, koji je pridružio 5 skokova, ali i 6 pogrešaka. Luka Tomas i Domagoj Samac pridružili su po 11 koševa. Kod Zadra Dominic Gilbert upisao je 17 koševa uz 6 skokova, a Jan Palokaj zaustavio se na 15 koševa, bez ijednog promašaja (dvica 3/3, trica 3/3) iz igre.

Veliki "forte" Zadra u ovoj utakmici bio je skok, gosti su imali čak 45 koševa, od čega 11 u napadu, dok je Zabok s druge strane utakmice završio s 22 skoka. Utakmicu su zasjenili navijači Zadra koji su pjevali neprimjerene pjesme i izvikivali neprimjerene pozdrave, zbog čega je opunomećenik Dražen Štrok nakratko prekinuo utakmicu, a navijači Zadra su nakon upozorenja prestali s neprimjerenim ponašanjem.

Ivan Tomas:"Čestitam Zadru na zasluženoj pobjedi, relativno su nas lagano pobijedili. Radili smo na defenzivnom skoku, no nismo uspjeli parirati u skakačkom dijelu, što je uvelike usmjerilo utakmicu na stranu Zadra. Već na poluvremenu Zadar je imao 16 koševa više, što im je donijelo i prednost od 11 koševa. Nismo bili pravi. Moji igrači su se trudili, ali za nešto više mora se igrati "u meso", bez toga je teško dobiti ovako jaku momčad".

Daniel Jusup:

"Malo smo ovaj tjedan spustili intenzitet treninga i osviježili smo se. Vidjelo se u svakoj našoj reakciji da smo sviježiji i agilniji. Pogodili smo i neke teške šuteve. Zabok je ozbiljna momčad, koja je protiv Škrljeva i Cibone pokazala da može puno toga. Dobro trče, ali mi smo im danas zatvorili to njihovo trčanje i smanjili broj poena. Tu smo riješili utakmicu. Imali smo i veliku premoć u skoku, koji je na neki način naš "trademark"".

Franko Lisica:"Ušli smo u utakmicu mlitavo, bez energije, što je Zadar iskoristio. U drugom poluvremenu smo ih malo stigli, ali oni su jednostavno bili prejaki da ih potpuno preokrenemo. Cijeli tjedan smo vježbali građenje skoka, ali jednostavno to nismo mogli prezentirati protiv raspoloženog Zadra".

Jan Palokaj:"Najvažniji je bio početak utakmice, mi smo tu krenuli "muški". Znali smo da je Zabok prošlo kolo odilčno odigrao protiv Cibone. Nama su nedostajali Junaković i Sirščević i zato smo se još ozbiljnije spremili. Naša pobjeda je zaslužena, a što se tiče moje igre pogodio sam ono što su mi suigrači iskreirali. Najvažnije je da smo pobjedili".

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook