Prethodni članak
Sljedeći članak

Započeli radovi na uređenju igrališta u zaselku Miljani


Općina Radoboj dobila je status Općine prijatelj djece još 2012. godine i bila je među prvim općinama u Krapinsko-zagorskoj županiji a ovim počasnim nazivom. Priznanje je to općinama koje skrbe o potrebama svojih najmlađih sugrađana, ali i poticaj da prilikom osmišljavanja projekata i aktivnosti koji se provode na području općine uvijek budu uključene potrebe djece.

Kontinuirana briga za najmlađe

U Općini Radoboj dječji vrtić trenutno pohađa 59 mališana. Kako bi se roditeljima sa troje i više djece olakšalo financiranje dječjeg vrtića, Općina Radoboj je 2019. godine donijela odluku kojom je plaćanja učešća u ekonomskoj cijeni programa oslobođeno treće i svako daljnje dijete iz obitelji s troje i više djece iz istog obiteljskog kućanstva, koje koristi redoviti program dječjeg vrtića ukoliko su i druga djeca iz obitelji korisnici redovitog programa dječjeg vrtića ili su na redovnom školovanju. Do tada je vrijedila odluka kojom je bilo određeno da je plaćanja učešća oslobođeno svako treće i daljnje dijete koje pohađa dječju vrtić, a ovakvom, novom odredbom obuhvaćena su djeca neovisno o dobi i činjenici da li pohađaju dječji vrtić. Na ovaj način željelo se pomoći roditeljima sa troje i više djece i zbog uvođenja ove mjere boravak u dječjem vrtiću za besplatan je za 10-tero djece s područja općine Radoboj - ističu iz Općine.

Igrališta sigurna za igru

Osim financiranja boravka u dječjem vrtiću, Općina Radoboj sufinancira i rano učenje engleskog jezika za djecu predškolske dobi koji se provodi u Dječjem vrtiću Škrinjica. Postotak sufinanciranja ovog programa jednak je postotku financiranja ekonomske cijene programa dječjeg vrtića i ovaj program trenutno pohađa 13-tero djece. Redovito se ulažu  sredstva u izgradnju i održavanje igrališta za najmlađe mještane. Tako su prošle godine nabavljena nova igrala za dječje igralište kod Područne škole u Jazvinama, a ove godine planira se postava antistres podloge na ovom igralištu te na igralištu u Kraljevcu Šemničkom i zaselku Mikši. Također se planira do kraja travnja završetak uređenja igrališta u zaselku Malogorski kako bi igralište spremno dočekalo obilježavanje predstojećeg praznika rada. Kako bi i postojeća igrališta bila sigurna za igru, a sukladno planu radova na održavanju komunalne infrastrukture, ovih su dana započeli radovi na uređenju igrališta u zaselku Miljani. Uređeni su čempresi, učvrsnuta je ograda, a idući tjedan nastavljaju se radovi bojanjem ograde i igrala, zamjenom pijeska u pješčaniku kako bi po dolasku lijepog vremena igralište spremno dočekalo naše najmlađe mještane - najavljuju iz radobojske općine. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook