Prethodni članak
Sljedeći članak

Započeli radovi na uređenju igrališta u zaselku Miljani


Općina Radoboj dobila je status Općine prijatelj djece još 2012. godine i bila je među prvim općinama u Krapinsko-zagorskoj županiji a ovim počasnim nazivom. Priznanje je to općinama koje skrbe o potrebama svojih najmlađih sugrađana, ali i poticaj da prilikom osmišljavanja projekata i aktivnosti koji se provode na području općine uvijek budu uključene potrebe djece.

Kontinuirana briga za najmlađe

U Općini Radoboj dječji vrtić trenutno pohađa 59 mališana. Kako bi se roditeljima sa troje i više djece olakšalo financiranje dječjeg vrtića, Općina Radoboj je 2019. godine donijela odluku kojom je plaćanja učešća u ekonomskoj cijeni programa oslobođeno treće i svako daljnje dijete iz obitelji s troje i više djece iz istog obiteljskog kućanstva, koje koristi redoviti program dječjeg vrtića ukoliko su i druga djeca iz obitelji korisnici redovitog programa dječjeg vrtića ili su na redovnom školovanju. Do tada je vrijedila odluka kojom je bilo određeno da je plaćanja učešća oslobođeno svako treće i daljnje dijete koje pohađa dječju vrtić, a ovakvom, novom odredbom obuhvaćena su djeca neovisno o dobi i činjenici da li pohađaju dječji vrtić. Na ovaj način željelo se pomoći roditeljima sa troje i više djece i zbog uvođenja ove mjere boravak u dječjem vrtiću za besplatan je za 10-tero djece s područja općine Radoboj - ističu iz Općine.

Igrališta sigurna za igru

Osim financiranja boravka u dječjem vrtiću, Općina Radoboj sufinancira i rano učenje engleskog jezika za djecu predškolske dobi koji se provodi u Dječjem vrtiću Škrinjica. Postotak sufinanciranja ovog programa jednak je postotku financiranja ekonomske cijene programa dječjeg vrtića i ovaj program trenutno pohađa 13-tero djece. Redovito se ulažu  sredstva u izgradnju i održavanje igrališta za najmlađe mještane. Tako su prošle godine nabavljena nova igrala za dječje igralište kod Područne škole u Jazvinama, a ove godine planira se postava antistres podloge na ovom igralištu te na igralištu u Kraljevcu Šemničkom i zaselku Mikši. Također se planira do kraja travnja završetak uređenja igrališta u zaselku Malogorski kako bi igralište spremno dočekalo obilježavanje predstojećeg praznika rada. Kako bi i postojeća igrališta bila sigurna za igru, a sukladno planu radova na održavanju komunalne infrastrukture, ovih su dana započeli radovi na uređenju igrališta u zaselku Miljani. Uređeni su čempresi, učvrsnuta je ograda, a idući tjedan nastavljaju se radovi bojanjem ograde i igrala, zamjenom pijeska u pješčaniku kako bi po dolasku lijepog vremena igralište spremno dočekalo naše najmlađe mještane - najavljuju iz radobojske općine. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Prometna nesreća na autocesti A3 na 265+700 km između čvora BABINA GREDA i čvora ŽUPANJA u smjeru Lipovca. Promet se vodi po dvije prometne trake. Vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h. Zbog prometne nesreće na Jadranskoj magistrali (DC8) ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program