Prethodni članak
Sljedeći članak

Započela izgradnja pumptracka u Radoboju


Zahvaljujući prijavljenom projektu na natječaj Zaklade Hrvatska za djecu Društvu Naša djeca Radoboj odobreno je sufinaciranje izradnje  Pumptracka u Radoboju. Projekt „Pumptrack Radoboj“ prijavljen je u partnerstvu s Općinom Radoboja koja  će većinskim dijelu financirati izgradnju Pumptracka.

Općina Radoboj, kao Općina prijatelj djece  punih  10 godina trudi se da djeca u Radoboju imaju raznovrsne i ponajprije inovativne  sadržaje i aktivnosti, a kako bi i nadalje omogućavala zanimljive aktivnosti za djecu partner je s Društvom Naša djeca Radoboj u jedinstvenom projektu  „Pumptrack Radoboj.“  Što je Pumptrack? Pumptrack predstavlja poligon za bicikle na kojima djeca mogu voziti sa i bez pedaliranja, a radi se o neprekidnoj petlja ravnina i uzvisina po kojoj se može voziti. Oblik pumptracka omogućuje zabavnu, ali i sigurnu sportsku aktivnost, na površini koja može biti manja od košarkaškog terena. Pumptrackovi su pogodni za sve veličine bicikala, skateboardova, koturaljki, skutera, invalidskih kolica i sl.

Pumptrack poligon nalaziti će se u blizini Planinarskog doma u Radoboju, a radovi na izgradnji su započeli. Pumptrack  biti će izgrađen od prirodnih materijali u skladu s održivim razvojem, očuvanjem okoliša i krajobraza te standardima ekološki osviještene zajednice koja je također vezana uz Naturu 2000. Kome je namijenjen Pumptrack?  Pumptrack je namijenjen djeci i mladima od navršenih 2 godine, a mogu se na pumptracku voziti i korisnici starije životne dobi i tehničke spremnosti. Posebno će impresionirati djecu u dobi između 5 i 14 godina jer zadovoljava sve njihove potrebe za mobilnošću. Pumptrack omogućuje brzo stjecanje vještina kretanja kroz različite sportske opreme, nudeći gotovo neograničene mogućnosti napredovanja. Budući da su pumptrack poligoni pogodni za tako širok krug korisnika i cijelu obitelj, oni nisu samo sportski objekt, već i postaju mjesto susreta lokalne zajednice.

- Pumptrack kao nova sportska infrastruktura  u Radoboju biti će  ujedno i jedinstvena u ovom dijelu Hrvatskog zagorja, te također atraktivan i zabavan vid druženja i sportske zabave koji omogućuje djeci i mladima stjecanje i korištenje novih, modernih i urbanih sportskih disciplina. Tako će se izgradnjom Pumptracka zadovoljiti potrebe djece za raznovrsne sportske i izvanškolske aktivnosti i korištenje slobodnog vremena, a usto će se povećati njihova motorička sposobnosti i koordinacija pokreta u svrhu provođenja aktivnih i sretnih dječjih dana - kažu u Općini Radoboj.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook