Prethodni članak
Sljedeći članak

Zapalio se kamion na autocesti, stradalo 900 purana

Vatrogasci su se suočili s jezivom slikom

  • vatrogasci kombi vatrogasno vozilo

    Foto: Ilustracija/Pixsell


Prema izvješću njemačke policije iz Istočnog Hessena, hitne službe su pozvane na mjesto nesreće oko 19.25 sati između trokuta autoceste Kirchheim i trokuta Hattenbacher.

 Prema prvim saznanjima, 49-godišnjak je kamion s prikolicom, na kojoj je bilo natovareno 900 živih purana, vozio prvom od četiri prometna traka. Zglobni kamion se zbog tehničkog kvara iznenada zapalio u nagibu, piše Fenix magazin.

Igrom slučaja, na tom mjestu na autocesti A7 u to je vrijeme bila i policijska patrola čiji su službenici zajedno s vozačem kamiona pokušavali ugasiti požar koji se razvijao. No požar u prednjem dijelu kamiona više se nije mogao staviti pod kontrolu.

 Vatrogasci koji su stigli na mjesto događaja kasnije su se suočili s jezivom slikom: dosad nepoznat broj životinja već je stradao u plamenu.

Tek brzim mjerama gašenja spriječen je još gori ishod i širenje plamena s vučnog vozila na cijelu prikolicu za životinje te su spašeni životi desetaka purana. Srećom, vozač kamiona je neozlijeđen, a kamion je potpuno izgorio. Osim toga, kolnik desne prometne trake i putokazi na mjestu događaja znatno su oštećeni. Ukupna šteta procjenjuje se na oko 100.000 eura.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook