Prethodni članak
Sljedeći članak

Zanimljivu izložbu o planktonima razgledati možete u krapinskom muzeju


Zahvaljujući suradnji Muzeja krapinskih neandertalaca i Aquatika – Slatkovodnog akvarija Karlovac, posjetitelji krapinskog muzeja imaju priliku do 28. veljače razgledati izložbu „PLANKTON - Divovi u kapljici vode“ autora Juraja Petravića i Ivane Kaleb Vuletić.

Kroz 12 zanimljivih plakata izložba nas upoznaje s različitim vrstama i važnošću planktona kojega čine jednostanični i višestanični organizmi koji lebde u vodi.

Izložba posjetitelje upoznaje i s bolestima koje viroplankton uzrokuje kod ljudi, kao i sa zooplanktovnima koji žive u Aquatici, u Karlovcu, muzeju kojega nakon obilaska krapinskog muzeja možete posjetiti uz 50 % popusta na individualnu i obiteljsku ulaznicu.

Isti popust vrijedi i ako se odlučite prvo posjetiti Aquatiku, gdje ćete onda dobiti kupon s kojim ostvarujete 50 % popusta na ulaznicu u Muzej krapinskih neandertalaca.

Suradnja ovih dviju ustanova započela je prije dvije godine kada je Muzej krapinskih neandertalaca gostovao sa svojom izložbom pod nazivom „Krapinski pračovjek“ u Aquatici, a zasigurno će se nastaviti i u budućnosti s obzirom da su ravnatelj MHZ-a Jurica Sabol i ravnateljica Aquatike Margarita Maruškić Kulaš potpisali i sporazum o suradnji.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook