Prethodni članak
Sljedeći članak

Zajedničko druženje branitelja, građana, djece i članova DVD-a Zabok


U sklopu manifestacije 'Svibanj u Zaboku' u nedjelju 1. svibnja kod sportske dvorane održalo se Prvomajsko druženje i proslava 27. obljetnice VRO ‘Bljesak'. U suradnji s Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata KZŽ i na poziv predsjednika Josipa Horvatina sudjelovao je i DVD-a Zabok.

U svibnju proslavljamo zaštitnika vatrogastva sv. Florijana, te se ujedno brojnim aktivnostima nastoji upoznati građane o vatrogastvu bilo da se radi o profesionalnom ili dobrovoljnom.

U svrhu edukacije posjetitelji i građani imali su priliku razgledati vatrogasna vozila i opremu. Dio mališana se okušao u rušenju meta korištenjem brentače na vodu, što im je bilo zanimljivo, a ujedno povod da u budućnosti se uključe u rad vatrogasnog pomlatka.


Za njih je organizator Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata KZŽ pripremio medalje i prigodne poklone te im na tome u ime DVD-a Zabok iskreno zahvaljujemo te se nadamo daljnjoj plodonosnoj suradnji.

U ovom mjesecu DVD Zabok će nastaviti s aktivnostima oko upoznavanja djece osnovnoškolske dobi za vatrogastvo kroz dane otvorenih vrata ali i druženju s vatrogascima te ih upoznati s operativnim, ali i drugim aktivnostima koje vatrogasci obavljaju i kojima se bave svakoga dana.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook