Prethodni članak
Sljedeći članak

Zajec je novi predsjednik Dinama, pogledajte pobjedničko slavlje Boysa ispred Maksimira


Na Dinamovim predsjedničkim izborima Velimir Zajec (68) je izabran za novog predsjednika kluba. Od 60 članova na skupštini se pojavilo 52 zastupnika, a 31 glas je dobio Zajec.

Njegov protukandidat Mirko Barišić, koji je vodio “modre” od travnja 2000. godine kada je naslijedio Zlatka Canjugu, dobio 19 glasova. Dva člana su bila suzdržana, piše Dnevno.hr.

Za pobjedu je trebalo sakupiti većinu glasova, a da je kojim slučajem bilo izjednačeno, Skupština bi bila dužna sazvati nove izbore u roku od 60 dana. predvodila “plave” do naslova 1982.

Zajec je u Dinamu igrao od 1974. do 1984. kada je prešao u grčki Panathinaikos. U Maksimiru je bio tehnički direktor, financijski, pa sportski direktor i trener. Sada je postao je predsjednik kluba. Nakon pobjede na izborima njegova izborna lista Dinamovo proljeće oglasila se na Facebooku “Imamo Dinamo.” To je Zajecov citat koji je izrekao na Valentinovo 2000. godine, kada je Dinamu vraćeno ime nakon gotovo osam godina navijačke borbe.

Kažimo kako je odmah nakon Zajecove pobjede na izborima imenovan i novi Izvršni odbor kluba kojeg čine 13 članova. Jedan je sam Zajec koji je imenovao deset članova, Skender, Nauković, Šušnjara, Omazić, Globan, Mlinarić, Pojatina, Kovačević, Hržić, Bergman, dok je Barišić imenovao dvojicu.

Na njegovom popisu našla su se imena A. Todorić i Tomurad. O sudbini Uprave, koju inače bira Izvršni odbor kluba, trebalo bi se raspravljati sljedećih dana.

.

.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook