Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagrebački vatrogasci imali 35 intervencija, evo njihovih savjeta što učiniti kad dođe do potresa

Zbog potresa koji je rano jutros probudio Zagrepčane, vatrogasci Grada Zagreba su zabilježili 35 intervencija u kojima je sudjelovao 161 vatrogasac


Zbog potresa koji je rano jutros probudio Zagrepčane, vatrogasci Grada Zagreba su zabilježili 35 intervencija u kojima je sudjelovao 161 vatrogasac. Radilo se o požarima objekata koji su uspješno ugašeni, a vatrogasci i dalje sudjeluju u tehničkim intervencijama koje uključju spašavanje osoba koje su ostale zarobljene u urušenim zgradama i dizalima te na uklanjanju dimnjaka i ostalih predmeta koji ugrožavaju živote građana. U pripravnosti je 57 dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Grada Zagreba, a  glavni vatrogasni zapovjednik izdao je zapovijed da u pripravnosti budu i vatrogasci s područja Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije.

"S obzirom na epidemiološku situaciju, važno je da građani obavijeste vatrogasce nalazi li se u njihovom kućanstvu i osoba kojoj je određena samoizolacija kako bi vatrogasni timovi mogli poduzeti posebne mjere osobne zaštite", kazao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

- Apeliramo na građane da ostanu smireni, slušaju vijesti iz provjerenih izvora i da slijede upute žurnih službi. Broj 193 zovite samo u slučaju neposredne opasnosti za život jer je u tijeku velik broj intervencija te se mole građani da izbjegavaju nepotrebno preopterećenje telefonskih linija.Dodajmo da u ovome trenutku imamo dovoljno vatrogasnih snaga na terenu, a da su na raspolaganje stavili vatrogasce i svi županijski vatrogasni zapovjednici. "Možemo reći da je situacija pod kontrolom, a  hvala svim kolegama na solidarnosti koju pokazuju u ovim zahtjevnim trenucima", kazao je zapovjednik Tucaković.Važno je da se građani  i dalje pridržavaju svih uputa koje Nacionalni stožer civilne zaštite izdaje u svrhu prevencije širenja koronavirusa, ali i u slučaju nastanka novih potresa - poručili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

 Kontakt osoba: Nina Francetić, [email protected], 091/112-0003

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook