Prethodni članak
Sljedeći članak

[ZAGREB-ZABOK-VARAŽDIN] Sutra prva redovna vožnja novog dizel-električnog motornog vlaka

  • foto: Končar

    foto: Končar


Sutra u 8:45 sati s Glavnog kolodvora u Zagrebu kreće novi dizel-električni motorni vlak koji će prometovati na relaciji Zagreb-Zabok-Varaždin. Predviđeni dolazak vlaka u Zabok je u 9:58 sati.

Vlak je proizvela tvrtka Končar – Električna vozila za regionalni prijevoz. Maksimalna brzina vlaka je 120 kilometara na sat, a ima 167 sjedećih i 175 stajaćih mjesta. Opremljen je s četiri para dvokrilnih ulaznih vrata, dvije rampe za ulazak i izlazak osoba u invalidskim kolicima, prostorom za bicikle, a kompletan putnički prostor je pod videonadzorom. Putnicima u vlaku omogućen je besplatan WiFi.

Nabava četiri dizel-električna motorna vlaka osigurana je iz Zajma Međunarodne banke za obnovu i razvoj. Prvi od tih vlakova bit će pušten u promet sutra, a preostala tri vlaka bit će isporučena do kraja prvog kvartala 2020. godine. Sva četiri vlaka koristit će se u regionalnom prijevozu i svakodnevno prevoziti putnike na relaciji Zagreb Glavni kolovdvor – Zabok – Varaždin na kojoj se godišnje preveze oko dva milijuna putnika.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook