Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorsko poduzeće darovalo 75 paketa svojih najfinijih dekica i jastučića dječici u domu u Nazorovoj


Poznato zagorsko poduzeće Ethereal, koje se bavi proizvodnjom visokokvalitetnih proizvoda za bebe i djecu, jučer je Dječjem domu u Nazorovoj uručilo veliku donaciju povodom božićnih blagdana.

Dječicu su razveselili vrećama za spavanje, dekicama s imenom i jastučićima, ali i slatkišima i prigodnim porukama, a pakete su osigurali za čak 75 djece.

Paketi su se razlikovali ovisno o tome da li se radi o bebama ili starijoj djeci, a bili su u potpunosti personalizirani, s imenima.

Za djecu u dobi do 2 godine paket je uključivao: vreću za spavanje sa rukavima i nogavicama,  i personalizirani jastuk kao donaciju Ethereala, a u akciju su se uključili i ostali članovi tima mini MBA koji su donirali plišance i slatkiše.

Za djecu do 7 godina starosti paket je uključivao: veliku deku sa imenom i jastučić sa imenom, a ostali članovi projekta darovali si slikovnice i slatkiše.

Etherealu humanitarne donacije i akcije nisu strane, jer se društveno korisnim poslovanjem bavi od početka. Isti projekt proveli su i prošle godine prije Božića, a ovog puta projekt donacije povezan je s mini MBA programom – Educare CROMA, vezano na modul društveno odgovornog poslovanja te je donacija vrijedna 34.500 kuna, dok su ostali članovi sudjelovali s 5. 000 kuna. – Jedan od zadataka u sklopu tog modula je i bio da osmislimo i provedemo društveno odgovoran projekt u skladu s našim mogućnostima i resursima kojima raspolažemo unutar poduzeća. Pošto društveno korisni projekti u našem poduzeću nisu nikakva novost, odmah smo odredili da će se raditi od donaciji za dječji dom provenstveno tekstilnih proizvoda za koje Ethereal ima resurse. Stupili smo u kontakt sa ravnateljlicom doma, ispitali potrebe i dobili popis djece po imenu i dobi te smo prema tome planirali izradu proizvoda.  Svako je dijete dobilo drugačiju vreću za spavanje, drugačiji jastučić i dekicu, sve je personalizirano, šareno, mekano – pojasnila je vlasnica Ethereala Silvija Celjak.

Sam pogled na proizvode ne može ne izmamiti osmijeh na lice, stoga su zbog donacije bili izuzetno sretni u Dječjem domu. – Imali smo prilike upoznati petero djece i s njima popričati, družiti se i raspakirati poklone kojima su se izuzetno razveselili, a ravnateljica doma je oduševljena kvalitetom i uloženim trudom u cjelokupan projekt. Isto tako, ravnateljica Doma dr. med. Jasna Ć. Kelava napomenula je kako se djeca iz doma rijetko, gotovo nikad ne posvoje, stoga je pozvala sve ljude koji su u mogućnosti da toj djeci pruže dom i potrebnu ljubav i toplinu – ispričala nam je Celjak, dodavši kako su djeca bila oduševljena šarenilom i mekoćom proizvoda, a osigurali su im malo topline i izmamili osmijeh na lice, što nema cijenu.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook