Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorski poslodavci dosad zatražili potpore za očuvanje radnih mjesta za oko 5000 radnika

Do 30. ožujka Područni ured HZZ-a u Krapini zaprimio je 1082 zahtjeva za potporu za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima koronavirusom


Područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Krapini do 30. ožujka zaprimio je 1082 zahtjeva za potporu za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima koronavirusom (COVID - 19) – rekao je pročelnik HZZ PU Krapina Goran Vukmanić. Dodao je i kako su ugovore počeli slati odmah po pozitivnom rješavanju prvih zahtjeva još u četvrtak 26.ožujka. Točan broj radnika za koji se traži mjera znat će se tek kada se obrade svi zahtjevi. Na temelju uzorka procjenjuje se da se potpora traži za oko 5000 radnika.

Cilj mjere je očuvanje radnih mjesta kod poslodavaca kojima je zbog posebne okolnosti uvjetovane Koronavirusom (COVID -19) narušena gospodarska aktivnost:djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane i pića, prijevoza i skladištenja, radno - intenzivne djelatnosti unutar prerađivačke industrije - tekstil, odjeća, obuća, koža, drvo i namještaj, poslodavci koji ne mogu obavljati djelatnost sukladno Odlukama Stožera civilne zaštite (nacionalnog, županijskog, jedinica lokalne samouprave), i drugi poslodavci koji mogu dokazati utjecaj posebnih okolnosti. Visina subvencije iznosi 3.250,00 kuna mjesečno po radniku koji radi u punom radnom vremenu - objasnili su nam u HZZ-u u Krapini.

Sve dodatne informacije zainteresirani mogu pronaći na www.hzz.hr ili se mogu izravno obratiti na Info centar HZZ-a (01/6444 000) od 8 do 19 sati.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook