Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorski poduzetnik ovršio Igora Štimca. Planira mu uzeti dionice Hajduka


Poznati zagorski poduzetnik iz Pregrade, Dragutin Kamenski, vlasnik velike građevinske tvrtke Kamgrad, sudskim putem pobijedio je bivšeg nogometaša i izbornika hrvatske reprezentacije Igora Štimca te je pokrenuo ovrhu nad njegovom imovinom. Time se spor koji seže još u davnu 2010. godinu napokon privodi kraju, javlja T-portal.
Neposredno prije toga Kamenski je Štimcu pozajmio iznos od 50 tisuća eura, koji ovaj nije vratio u dogovorenom roku, pa sada treba podmiriti i značajan iznos zateznih kamata.


Kako se može iščitati iz dostupnih dokumenata, pravomoćnu presudu u korist tužitelja donio je zagrebački Općinski građanski sud još 2015. godine. Zahtjev za provođenje ovrhe potom je podnesen splitskom Općinskom sudu 2019., dvije godine kasnije o tome je odlučeno, a potvrda pravomoćnosti stigla je prije dva tjedna.


Kamenski će svoj dug nastojati naplatiti prodajom dvije tisuće dionica Hajduka, vrijednih 123.600 eura, što predstavlja 0,37 posto temeljnog kapitala ovog kluba. Ove dionice Štimac je, inače, dobio prilikom preoblikovanja kluba u sportsko dioničko društvo, pretvorivši svoja ranija potraživanja iz doba u kojem je bio u vodećim strukturama Hajduka.


Tportal je kontaktirao s vlasnikom Kamgrada te je on potvrdio da se radi o pozajmici u navedenom iznosu, no nije želio dalje komentirati ovaj slučaj te je tek kratko kazao da u njegovo ime predmet vodi zagrebački odvjetnički ured.
Novinar tportala Silvijo Škrlec kontaktirao je s Igorom Štimcem, današnjim izbornikom nogometne reprezentacije Indije, koji je izjavio: 'Bio sam jamac platac Zagorje Tehnobetonu, a kako su oni otišli u predstečajnu nagodbu, Kamenski se pokušava naplatiti od mene.'


Ovaj sudski spor potječe iz doba u kojem je protiv Štimca podnesena i druga, financijski znatno ozbiljnija tužba vezana uz planiranu izgradnju trgovačkog centra na predjelu Bilice u sjeveroistočnom dijelu Splita. Naime tvrtka Zagorje Tehnobeton u u listopadu 2010. godine od njega i njegovih partnera preuzela je tvrtku Kion, koja je trebala imati sređenu situaciju sa zemljištem i infrastrukturom. Pokazalo se da nije do kraja proveden postupak otkupa zemljišta od privatnih vlasnika, niti su postojali preduvjeti za izgradnju pristupne ceste.


Po najavama, radilo se o 'megaprojektu' vrijednom 60 milijuna eura.


Kako Štimac nije ispunio dogovorene preduvjete, ova građevinska tvrtka zatražila je da plati predviđene penale od 200 tisuća eura te podmiri dotad nastalu štetu od 300 tisuća eura, a najavila je da će ga tužiti i za svu buduću štetu.
Potom je podnesena tužba na iznos od 600 tisuća eura i spor se, koliko je poznato, još uvijek vodi pred Općinskim sudom u Varaždinu premda je u jednom trenutku bio u prekidu 'zbog Štimčevih obveza u Indiji', piše T-portal.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook