Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorski HDZ za svoje dužnosnike pokrenuo projekt Menadžment lokalne uprave

Pilot projektom „Menadžment lokalne uprave“ nastoji se podići razina općeg obrazovanja lokalnih dužnosnika kada je riječ o suvremenim znanjima i vještinama modernog političkog menadžmenta.


Zaklada hrvatskog državnog zavjeta (ZHDZ) i Zaklada Hanns Seidel (HSSt) u suradnji sa Županijskim odborom Hrvatske demokratske zajednice Krapinsko - zagorske županije pokreću program pod nazivom: „Menadžment lokalne uprave“ koji je namijenjen lokalnim dužnosnicima.

Pilot projektom „Menadžment lokalne uprave“ nastoji se podići razina općeg obrazovanja lokalnih dužnosnika kada je riječ o suvremenim znanjima i vještinama modernog političkog menadžmenta.

Fondovi EU koji su na raspolaganju; primjeri dobre prakse u korištenju strukturnih fondova Europske unije; promicanje lokalne jedinice kao prijateljskog okruženja za poduzetnike i investicije, identifikacija i prezentacija projektnih ideja – lokalna i regionalna samouprava kao inicijator razvoja zajednice – mjere i poticaji za razvoj, samo su neke od zanimljivih tema ovog hvale vrijednog projekta. Edukacija će trajati pet vikenda za redom u prostorijama HDZ-a Krapinsko-zagorske županije u Krapini.

Predsjednik ŽO HDZ KZŽ, Žarko Tušek:
''Jednostavno smo kao stranka osjetili jednu potrebu da i dalje razvijamo i radimo na edukaciji naših lokalnih čelnika, mladih ljudi, gradskih i općinskih vijećnika s područja Krapinsko-zagorske županije koji bi to željeli, u smislu edukacije i obrazovanja o upravljanju lokalnom samoupravom, o upravljanju procesima i projektima u jedinicama lokalne samouprave, a u kontekstu funkcioniranja lokalne samouprave na razini Europske unije. Smatramo da je edukacija i obrazovanje ono na čemu trebamo uvijek raditi kako bi bili što kompetentniji i konkurentniji u izazovima današnjeg modernog vremena, na korist svojih općina i gradova, na korist Krapinsko-zagorske županije onda i na korist Hrvatske u cijelosti.''

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook