Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorski HDZ sinoć odlučio: Ovo su njihovi kandidati za izbornu listu


Vodstvo Županijske organizacija HDZ-a Krapinsko - zagorske županije sinoć je održalo sastanak na kojem su sastavili popis svojih kandidata za izbornu listu na predstojećim parlamentarnim izborima, doznaje Zagorje.com.

Kao što smo već nedavno pisali, HDZ je već ranije objavio da će koordinator, ali i nositelj njihove liste u III. izbornoj jedinici biti Anđelko Stričak, predsjednik županijskog HDZ-a i župan Varaždinske županije.

Tko će sve osim Stričaka biti na toj listi, još nije odlučeno, a kako smo doznali, Županijski odbor HDZ-a Krapinsko - zagorske županije u ponedjeljak navečer odlučio je koje će Zagorce predložiti središnjici stranke u Zagrebu da budu na listi.

Podsjetimo, stranačka praksa je takva da, kad su u pitanju izbori za Sabor, kao i za Europarlament, županijske organizacije predlažu predsjedništvu stranke svoje kandidate, a onda se lista sastavlja u Zagrebu, a tu će, dakako, glavnu i posljednju riječ imati predsjednik stranke Andrej Plenković.

HDZ Krapinsko - zagorske županije, neslužbeno, može očekivati da će na listi imati sveukupno četiri mjesta, ali pitanje je na kojim pozicijama, budući da će na listi među 14 kandidata biti i HDZ-ovci iz Varaždinske, Međimurske i dijela Zagrebačke županije.

Ipak, broj kandidata koje Županijska organizacija predlaže središnjici u Zagrebu može biti i puno veći od četiri, štoviše, poželjno je i traži se od županijskih organizacija da broj kandidata koje predlažu bude barem dvostruko veći.

Tako je i sinoć, neslužbeno doznaje Zagorje.com, nakon što su općinske i gradske organizacije dale svoje prijedloge, vodstvo zagorskog HDZ-a jednoglasno donijelo odluku da se u Zagreb pošalje prijedlog s popisom od devet zagorskih HDZ-ovaca i HDZ-ovki koji su tako postali zagorski kandidati za izbornu listu HDZ-a u III. izbornoj jedinici.

To su, kako smo doznali, predsjednik zagorske Županijske organizacije HDZ-a, saborski zastupnik i krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović, načelnica Lobora i saborska zastupnica Ljubica Jembrih, saborski zastupnik Žarko Tušek, njegov prezimenjak Zdravko Tušek, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, zabočki gradski vijećnik Petar Vrančić, marijabistrički načelnik Josip Milički, predsjednik Općinskog vijeća Huma na Sutli Mario Antonić, vijećnica u Županijskoj skupštini, mlada Pregračanka Laura Cajhen i općinski vijećnik u Svetom Križu Začretju Tomislav Milunović.

Tko će od njih devetoro na koncu biti na listi uskoro će odlučiti vodstvo stranke, a naravno, uz nositelja liste Anđelka Stričaka, glavnu riječ na kraju uvijek ima predsjednik stranke Andrej Plenković.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook