Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorski HDZ je zadovoljan rezultatima lokalnih izbora

„Nažalost u ovim izborima nismo pobijedili, ali smo postigli nešto drugo, u politički ring smo uveli puno novih mladih visokoobrazovanih igrača i sasvim sigurno će netko od njih biti dobro profiliran za našeg kandidata za idućeg župana Krapinsko – zagorske županije.“


Na današnjoj konferenciji za medije, v.d. predsjednika zagorskog HDZ-a, Ernest Svažić, istaknuo je kako je na ovogodišnjim lokalnim izborima HDZ KZŽ uspjela promovirati jednu novu generaciju kompetentnih, visokoobrazovanih i europski usmjerenih političara.

-Cilj ove utakmice nije bio osvojiti vlast pod svaku cijenu, već u zagorski politički ring uvesti igrače koji će svoju kvalitetu dokazati u utakmicama koje tek dolaze. Dakle, igrače koji nemaju kompleks od Zagreba, Krapine ili Bruxellesa. Strateški nam je cilj bio obraniti poziciju u središtu županije, u Krapini, i raduje nas briljantna pobjeda Zorana Gregurovića, koji ovih dana započinje svoj treći mandat s uvjerljivom većinom HDZ – a u Gradskom vijeću. Isto tako, taj krapinski uspjeh preslikan je  i na presten oko županijskog središta, pa su u Đurmancu, Petrovskom i Jesenju pobijedili kandidati HDZ – a. Naime, za općinske načelnike i sljedeće će četiri godine Damir Belošević, Stjepan Krklec i Dario Cvrtila voditi općine uz stabilnu podršku Općinskih vijeća – rekao je Svažić te potom spomenuo i druge uspješne kandidate u zagorskim općinama, kao što su Desinić, Marija Bistrica i Lobor.

Ipak, Svažić je priznao i neke izborne podbačaje, za koje je ponudio i opravdanja. - Nažalost, nakon 12 godina, Mirko Krznar više nije načelnik Općine Konjščina, što je posljedica velike antikampanje usmjerene prema jednom izuzetno uspješnom načelniku, koji je usprkos tome osvoio zavidan broj glasova i može biti ponasan na tih 12 godina.  U Krapinskim Toplicama birači su kaznili moju odluku da se više ne kandidiram, no izabranoj načelnici želim puno uspjeha u nastavku realizacije već započetih projekata – rekao je Svažić.

Svažić je potom spomenuo i dobar rezultat Željka Odaka u Bedekovčini, a osvrnuo se i na izbore u Gradu Zaboku. Kazao je da je Zabok još jedna sredina u kojoj je utrka za gradonačelnika kandidatu HDZ-a izmakla za dlaku. -Izuzetno nas veseli što su stanovnici grada Zaboka prepoznali program i politički potencijal našeg kandidata Petra Vrančića te sam siguran da će on i kandidati s liste HDZ-a dati konstruktivan doprinos u radu Gradskog vijeća Grada Zaboka - rekao je Svažić zaključivši da je HDZ nakon provedenih lokalnih izbora 2021. godine dao gradonačelnika županijskog središta, Grada Krapine, i devet općinskih načelnika.

-U četiri općine HDZ će sudjelovati u formiranju većine u Općinskom vijeću te podržati nezavisnog načelnika,  ili načelnika iz redova HNS-a - rekao je Svažić. Govoreći o županijskoj razini, koalicija predvođena HDZ-om ostvarila je 11  mandata u Županijskoj skupštini i bit će aktivna oporba koja će Željku Kolaru „puhati za vratom“, ne s ciljem nepotrebnog polemiziranja, već s ciljem ostvarivanja novih radnih pobjeda na korist svih  žitelja Krapinsko – zagorske županije. -HDZ nastavlja s provedbom programa utemeljenog na odlukama Vlade RH sa sjednice u Krapini, gdje ćemo podržati sve kvalitetne projekte Krapinsko – zagorske županije, ali naravno, nećemo se suzdržavati kritizirati one loše- zaključio je Ernest Svažić.

Na pitanje našeg novinara hoće li se kandidirati za predsjednika županijskog HDZ-a Svažić je odgovorio da ima vremena za tu odluku jer su u ovom trenutku fokusirani na djelovanje u Županijskoj skupštini, odnosno na participiranje u odborima te da idući tjedan očekuje konstituirajuću sjednicu Županijske skupštine. Na komentar novinara Zagorskog lista da je HDZ u posljednja tri izborna ciklusa vrlo kasno prezentirao svog kandidata za župana, kao i na pitanje smatra li da bi jedna tako velika stranka već dvije godine uoči izbora trebala početi raditi  na promociji osobe koja bi mogla parirati popularnom Željku Kolaru, Svažić je odgovorio sljedeće: „Nažalost u ovim izborima nismo pobijedili, ali smo postigli nešto drugo, u politički ring smo uveli puno novih mladih visokoobrazovanih igrača i sasvim sigurno će netko od njih biti dobro profiliran za našeg kandidata za idućeg  župana Krapinsko – zagorske županije.“

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook