Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorski HDZ donirat će 30 000 kuna za pomoć u obnovi oštećene ili gradnji nove kuće prvog hrvatskog redarstvenika

Najavili smo konkretne mjere i donaciju od 30 tisuća kuna jedna je od tih mjera, poručio je saborski zastupnik i predsjednik županijskog HDZ-a Žarko Tušek


Županijska organizacija Hrvatske demokratske zajednice Krapinsko-zagorske županije nastavlja s projektom obnove oštećenog objekta hrvatskog branitelja Ivice Pucka iz Laza Bistričkog čija je kuća stradala u potresu koji je prije petnaestak dana pogodio Zagreb i Krapinsko-zagorsku županiju.

– Kada smo najavili da ćemo pomoći u obnovi kuće našeg sugrađanina i hrvatskog branitelja kazali smo da ćemo ići isključivo s konkretnim potezima. Jedan od njih je i da ćemo iznos od 30.000 kuna, a riječ je o nešto više od četvrtine zakonskih primanja koje Županijska organizacija naše stranke dobiva na temelju svog rada iz županijskog proračuna, donirati za rješenje stambenog problema g. Pucka – poručio je saborski zastupnik i predsjednik županijskog HDZ-a Žarko Tušek.

 A kakvo će to rješenje biti, u ovom se trenutku još uvijek očekuju ocjene stručnjaka.

– Angažirali smo statičare čija će najvjerojatnija preporuka biti da se ide u gradnju novog objekta budući da je dio kuće pretrpio velika oštećenja. Sve daljnje aktivnosti, eventualnu obnovu ili gradnju nove kuće, dogovarat ćemo s g. Puckom – pojasnio je Tušek.

Dodao je da je ovo jedan od izraza solidarnosti u ovakvim situacijama s ljudima koji su u potresu izgubili ono što su veći dio života stvarali. Potpuna sanacija šteta koje su nastale potresom na području općina Marija Bistrica i Gornja Stubica te grada Donja Stubica bit će dio cjelovite politike Vlade RH-a koju vodi premijer Andrej Plenković.

– Područja koja je nedavno pogodio potres u nekoliko navrata obišli su i sam premijer Andrej Plenković te pojedini resorni ministri. To je snažna poruka da će ti dijelovi naše županije, kao i Zagreb i podsljemenski dio Zagreba, imati isti tretman prilikom obnove i biti dio cjelovite politike Vlade koja se uspješno nosi s dvije velike krize - zaključio je Tušek te pozdravio i druge akcije u koje se uključuju osobe iz političkog ili javnog života.

 Poručio je da svi zajedno moramo pokazati solidarnost te pomoći u skladu s mogućnostima.

– Svaki doprinos i pomoć su vrijedni – završio je saborski zastupnik Tušek.

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook