Prethodni članak
Sljedeći članak

ZAGORSKE TOPLICE: Toplotni udar napunio kupališta i bazene

Svjesni smo da vjerojatno nećemo dostići rekordnu 2018. godinu, no vjerujemo da će sezona zasigurno biti bolja od prošlogodišnje, optimističan je Vasja Čretnik, direktor Termi Tuhelj


Pred nama je vruće ljeto, a mnogi će svoje osvježenje potražiti u zagorskim toplicama. Mjere su tek nedavno popustile, proljeće je bilo kišovito, pa smo provjerili u našim termama kako je krenula ova kupališna predsezona odnosno sezona, kada su otvorile svoje vanjske bazene i kakva je posjećenost.

Terme Tuhelj

Terme Tuhelj otvorile su vanjske bazene 28. svibnja. - Prvi kupališni vikend bio je slabije posjećen ponajviše zbog promjenjivog vremena. Već u narednom tjednu broj kupača bio je znatno veći zbog praznika i produženog vikenda a i vrijeme je bilo toplo i sunčano što su mnogi iskoristili za odmor na otvorenom – kaže direktor Vasja Čretnik. Dodaje da su gosti Vodenog planeta većinom iz Zagreba i okolice, željni putovanja i odmaka od cijele situacije, negdje blizu u prirodi. - Vodeni planet Termi Tuhelj s brzom rijekom, bazenom s valovima, adrenalinskim toboganima, dječjim bazenima s prskalicama i igračkama jamči vrhunsku zabavu za sve generacije, a zbog njegove velike površine gosti se ovdje uvijek osjećaju ugodno. Svatko može pronaći kutak samo za sebe dok su im nadohvat ruke brojni sadržaji i prilagođena ugostiteljska ponuda na nekoliko lokacija. U protekla dva tjedna od kada su otvoreni vanjski bazeni, Terme Tuhelj je posjetilo više od 8.000 kupača, čime smo prilično zadovoljni. Svjesni smo da vjerojatno nećemo dostići rekordnu 2018. godinu, no vjerujemo da će sezona zasigurno biti bolja od prošlogodišnje. Spremni smo za nadolazeću sezonu uz pridržavanje svih mjera i preporuka – ističe Čretnik.

 Unatoč svim problemima i epidemiji, Terme tuhelj prošle su godine otvorile luksuzni Glamping village Terme Tuhelj***** s 26 mobilnih kućica i luksuznim sadržajima koji pružaju mir i diskreciju svim gostima. - U tom je vremenu Glamping village osvojio ne samo posjetitelje, nego i struku te mu je nedavno dodijeljena nagrada Simply the Best za kreativnost, inovativnost, razvoj i unapređenje turističke ponude destinacije koju tradicionalno dodjeljuju UHPA - Udruga hrvatskih putničkih agencija i turistički časopis Way to Croatia. Zbog neizvjesnosti trajanja epidemije u ovoj godini ne planiramo značajnije investicije nego smo se odlučili isključivo posvetiti kvalitete usluge i primjeni visokih sigurnosnih standarda na Vodenom planetu – zaključuje Vasja Čretnik.

Terme Jezerčica

Vanjski bazeni Terma Jezerčica otvoreni su 30. travnja. - Zbog loših vremenskih prilika tijekom cijelog svibnja nismo zadovoljni kako je kupališna sezona krenula, no nekakve zacrtane ciljeve ostvarujemo većom posjećenošću unutarnjeg vodenog parka, brojnom dolascima individualnih gostiju te kongresnih gostiju. Kao i svake godine tako i ove, napravili smo mali facelifting svih naših prostora, izgradili smo jedno novo dječje igralište, a većim investicijama nadamo se nakon smirivanja zdravstveno-epidemiološke situacije – kaže direktor Elvis Pavleković. Dodaje da, za razliku od priobalnih destinacija, njihov hotel radi tijekom 12 mjeseci pa tako i tijekom razdoblja djelomičnog i potpunog zatvaranja ugostiteljskih objekata.

- Nakon pandemije COVID - 19 navike kao i struktura gostiju bitno se mijenjaju, traži se viša kvaliteta usluge, viši nivo čistoće i sigurnosti, ali je i potrošnja po gostu veća. Nadamo se, a i naši gosti to potvrđuju, da smo primjer uspješne transformacije prema novom normalnom i drugačijem načinu poslovanja – ističe Pavleković. Dodaje da je lipanj počeo odlično. – Čak bolje od brojki i rezultata iz rekordne 2019. godine, što naravno pripisujemo dodatno popuštanju mjera te ranom terminu Tijelova i produženom vikendu kao i sunčanom vremenu. Najave su odlične i dalje te se nadamo normalizaciji poslovanja i potpunoj relaksaciji svih nam nametnutih ograničenja. Sreća i naše veliko bogatstvo, a time i prednost je ljekovita, termalna voda koja je dezinficijens sama po sebi. Uz dodatne napore i pojačano održavanje i dezinficiranje unutarnjih i vanjskih prostora, stvorili smo jednu gostima sigurnu destinaciju za odmor – kaže Pavleković.

Aquae Vuvae

Što se tiče vodenog parka Aquae Vivae u Krapinskim Toplicama, u funkciji su svi sadržaji. Vanjski bazen radi već od početka travnja. - U odnosu na prethodne godine prije epidemije, radnim danima potpuno izostaje dolazak učeničkih, školskih grupa i raznih udruga, pa i umirovljenika. Vikendima je interes posjetitelja uvijek veći, taj trend se nastavlja, ali s padom broja posjetitelja u odnosu na godine prije epidemije od oko 50 %. Ne možemo govoriti o usporedbama sa istim razdobljem prošle godine s obzirom da su mjere bile takve da nismo radili. Tijekom ljetnih mjeseci očekujemo da će taj pad broja posjetitelja biti manji, ali ostajemo oprezni za jesen i zimu koja je pred nama, te smo sukladno tome odgodili sve investicije za sljedeću godinu – kaže direktorica Martina Crljen.

Bazen u Stubakima

Nedavno su se i Stubaki vratili na kartu zagorskih toplica, otvorenjem novog vanjskog bazena u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice. - Kupališna sezona na vanjskom bazenu otvorena je 28. svibnja. Obzirom na iznimno kišna razdoblja u svibnju i početkom lipnja, jako smo zadovoljni odazivom kupača na vanjskom bazenu. Iznimno dobre rezultate u posjećenosti bilježimo s dolaskom toplijeg vremena, prema najavama čeka nas iznimno toplo ljeto te smo spremni na veći priljev kupača – kažu u Specijalnoj bolnici.

Cjelodnevna ulaznica za odrasle osobe iznosi 40 kuna u tjednu, te u dane vikenda i praznicima 50 kuna. Za umirovljenike, studente i srednjoškolce cjelodnevna ulaznica iznosi 30 kunau tjednu te 50 kuna u dane vikenda i praznika. Također u ponudi imaju posebne popuste ponedjeljkom za umirovljenike, a petkom popuste na obiteljske ulaznice. - Obzirom da je vanjski bazen novootvoren i to u svibnju ove godine, ovo će nam biti nulta godina rada, koja će ujedno biti usporedna za dalje. Osim ponude bazena nudimo i uslugu smještaja čija je ponuda vezana za sve sadržaje, vanjski bazen, wellness i SPA ponudu – dodaju.

Hotel Matija Gubec

Hotel Matija Gubec u Stubičkim Toplicama u sklopu kupališta ima vanjski bazen koji je zbog specifičnosti konstrukcije i temperature termalne vode otvoren čitavu godinu. Međutim, vanjske ljetnje terase, sunčališta i ostali sadržaji koji čine 'ljetnu sezonu' su u funkciji od sredine svibnja. - U usporedbi sa prošlom godinom su za sada brojke vrlo slične, posjetitelja ima, ali ne dakako kao i pretprošle godine. Utjecaj pandemije se osjeti na sveopće poslovanje, pa tako i na poslovanje tj. posjećenost samog kupališta.
Od početka trajanja pandemije se poprilično investiralo i adaptiralo, ali prvenstveno ipak u hotelske sadržaje i kapacitete (sobe, recepcija, sale za svadbe...), pošto je kupalište
dvije godine prije doživjelo potpunu rekonstrukciju uz otvaranje novog wellnessa i drugih sadržaja – kaže Filip Poštek, direktor marketinga Hotela Matija Gubec. (S. Pušec)

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook