Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorske mažoretkinje ponovno se okitile medaljama

Najviše titula osvojile su Zlatarbistričke mažoretkinje postavši državne prvakinje u čak šest kategorija te osvojivši titulu viceprvakinja


Protekli vikend u Zlatar Bistrici bio je u znaku mažoret plesa. Zlatarbistričke mažoretkinje bile su domaćin 38.državnog turnira Saveza mažoretkinja i pom-pon timova Hrvatske. Na državnom turniru održanom u subotu, 23. travnja, u školskoj sportskoj dvorani u Zlatar Bistrici Zlatice su ugostile 18 timova Saveza iz cijele Hrvatske.

Na cjelodnevnom natjecanju više od 550 mažoretkinja otplesalo je više od 60 koreografija, a Zagorje su na natjecanju predstavljale Mačanske mažoretkinje ‘Alina’, Stubičke mažoretkinje ‘Shelly’ i domaćini turnira, Zltarbistričke mažoretkinje. Najviše titula osvojile su Zlatarbistričke mažoretkinje postavši državne prvakinje u čak šest kategorija te osvojivši titulu viceprvakinja. Mačanske mažoretkinje okitile su se zlatnim medaljama u dvije kategorije, jednim srebrom i jednom broncom. Stubičke mažoretkinje ‘Shelly’ svojim izvedbama osvojile su srebro i broncu.

Trenerice Zlatarbistričkih mažoretkinja Laura Čehulić, Marcela Čehulić i Mirela Horvatić izuzetno su ponosne na sve rezultate djevojčica koje su od početka sezone marljivo trenirale i pripremale se za ovo natjecanje. “Veliko hvala svim roditeljima i prijateljima na podršci i pomoći oko pripreme za turnir. Uz uvježbavanje sedam koreografija sa 60 djevojčica, organizacija i domaćinstvo turnira za tisuću ljudi zaista nije lagan zadatak! No, uz pomoć i podršku naših roditelja zaista nije bilo problema! Sljedećih nekoliko dana imamo odmor, a onda krećemo s pripremamam za Europsko prvenstvo mažoretkinja koje nas očekuje krajem lipnja u Zadru”, ističu trenerice.

Rezultati po kategorijama:


Zlatarbistričke mažoretkinje:
1.mjesto classic štap juniori
1.mjesto defile pom-pon kadeti
1.mjesto defile pom-pon seniori
1.mjesto velika formacija pom-pon juniori
1.mjesto velika formacija pom-pon odrasli
1.mjesto velika formacija mix kadeti
2.mjesto velika formacija mix seniori

Mačanske mažoretkinje ‘Alina’
1.mjesto velika formacija pom-pon seniori
1.mjesto velika formacija štap kadeti
2.mjesto velika formacija štap seniori
3.mjesto classic pom-pon kadeti

Stubičke mažoretkinje ‘Shelly’
2.mjesto classic štap kadeti
3.mjesto velika formacija batonflag seniori

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook