Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorki iznova povjerena visoka dužnost dekanice Ekonomskog fakulteta


Na nedavno održanim izborima za dekana Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, prof. dr. sc. Sanja Sever Mališ iznova je povjerena visoka dužnost dekanice. Njezino ponovno izborno imenovanje potvrđuje kontinuitet povjerenja kolegijalne zajednice prema njezinoj stručnosti, predanosti i viziji u vođenju fakulteta.

Profesorica dr. sc. Sanja Sever Mališ, koja već obnaša ovu funkciju, preuzet će dužnost novog mandata dekanice od 1. listopada 2024. godine do 30. rujna 2027. godine. Njezin kontinuirani angažman na unaprjeđenju akademskih standarda, istraživačkog rada te razvoju fakulteta prepoznat je kao ključan doprinos daljnjem uspjehu Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Prof. dr. sc. Sanja Sever Mališ svoj je dosadašnji rad na Ekonomskom fakultetu Zagreb obilježila iznimnim zalaganjem i postignućima. S bogatim iskustvom u području ekonomije i obrazovanja, stekla je ugled ne samo unutar domaće, već i europske akademske zajednice.

Sanja Sever Mališ titulu doktora znanosti stekla je prije 14 godina (2010.) na temu ‘Interni nadzorni mehanizmi u funkciji kvalitete revizije financijskih izvještaja’. Dobitnica je i brojnih nagrada: nagrade Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika za njezin diplomski, a kasnije i magistarski rad, dobitnica je nagrade ‘Mijo Mirković’ Ekonomskog fakulteta – Zagreb za knjigu ‘Analiza financijskih izvještaja’.

Njezino stručno djelovanje proteže se preko 20 godina, obuhvaćajući različita područja ekonomske teorije i prakse, usavršavala se na brojnim skupovima u zemlji i inozemstvu. Tijekom svoje karijere, objavila je preko 150 znanstvenih i stručnih radova u renomiranim časopisima, čime je znatno pridonijela promicanju istraživačkog rada na fakultetu.

Prof.dr.sc. Sever Mališ članica je prestižnog odbora međunarodnih akreditatora EFMD-a (European Foundation for Management Development) kao akreditator za druga sveučilišta u Europi, doprinoseći unaprjeđenju visokih standarda kvalitete obrazovanja i istraživanja te jačanju međunarodnog ugleda sveučilišta kroz procese akreditacije.

- Izuzetno sam počašćena i zahvalna na povjerenju koje ste mi pružili ponovnim izborom na mjesto dekanice. Ova potpora me obvezuje na daljnje zalaganje za unapređenje našeg Ekonomskog fakulteta Zagreb. Radujem se nastavku suradnje s predanim kolegama, studentima, svim djelatnicima fakulteta, kako bismo zajedno ostvarivali visoke standarde izvrsnosti u obrazovanju, istraživanju i praksi. Otvorena sam za prijedloge i suradnju te sam predana ostvarivanju zajedničkih ciljeva. Hvala vam na podršci, samo zajedništvom gradimo uspješnu budućnost našeg fakulteta. S ponovnim povjerenjem kolega, suradnika i studenata, prof. dr. sc. Sever Mališ nastavit će svoj rad na unaprjeđenju akademske izvrsnosti i ugleda Ekonomskog fakulteta Zagreb, te doprinositi razvoju ekonomske znanosti u Hrvatskoj i šire - rekla je Sever MAliš.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook