Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorjem ordiniraju dvije žene i nude sumnjive usluge, a onda prevarom žele ući u stan


Prevaranti uvijek iznova, lucidno i maštovito, ali bez suosjećanja, pokušavaju oštetiti potencijalnu žrtvu, a obično mole za neku (pri)pomoć, sitnu uslugu, prodaju predmete ili nude usluge, lažno se predstavljajući. Žele zadobiti vaše povjerenje ili sažaljenje jer tako pripremaju teren za ući u vaš stan pa prilagođavaju način i mogućnost činjenja kaznenog djela shodno trenutnim okolnostima, procjeni žrtve i mogućem riziku. Na društvenim mrežama jutros se pojavila dosta uznemirujuća objava o događaju koji se proteklih dana odvio na području Zaboka.

'Dragi sugrađani, a posebno starije osobe koje žive same, molim Vas da pročitate slijedeće:

Prije nekoliko dana u centru Zaboka, Ulica Matije Gupca, u prijepodnevnim satima, 2 ženske osobe došle su u zgradu, bez predstavljanja. Nudile su usluge mjerenja tlaka i šećera, starijoj osobi tvrdeći, da su je zvale na telefon i kako im se ona nije javljala, došle su joj na vrata stana, a zapravo ju nitko u vezi toga nije niti kontaktirao. Odmah je posumnjala u njihovu namjeru.

Jedna je pokušala ući u stan nagovaranjem, a druga je zamolila da ide na wc. Jedna je imala torbu, a druga notes.

Gospođa ih se jedva oslobodila i to tako da je povikala kao da zove drugu osobu u stanu, iako živi sama.
Žene su se uplašile i otišle.

Ne znamo da li je još netko nedavno imao takvo iskustvo.

BUDITE NA OPREZU!'

Kontaktirali smo Policijsku uoravu krapinsko - zagorsku iz koje su nam rekli kako ovaj događaj nije prijavljen policiji, ali da se takvi slučajevi događaju. U tom slučaju, bitno je da što bolje zapamtite lice osobe koja vas je pokušala prevariti i da slučaj prijavite na 192. Imajte na umu da se vješti prevaranti često koriste jednostavnim trikovima i da je rizik je veći što je žrtva starije životne dobi.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook