Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorec „otkinuo“ tri boda zagrebačkom Dinamu


Ovo je vikend početka prvenstvenih natjecanja u svim ligama pa tako i u onima gdje se natječu igrači budućnosti odnosno omladinske škole. Tako je ove subote u prvom kolu 1. NL centar za pionire na umjetnoj travi u krapinskoj Podgori gostovao zagrebački Dinamo koji je upisao jednu pobjedu (mlađi pioniri) i jedan poraz (pioniri).

Mora se zaviriti duboko u sportske almanahe da se pronađe podatak kada je posljednji puta krapinski Zagorec pobijedio GNK Dinamo Zagreb u službenoj prvenstvenoj utakmici, a to se dogodilo ove prevruće subote – Zagorec – GNK Dinamo 2:0 s dva pogotka Kranjčeca.

Upravo ovaj rezultat i rezultati tijekom posljednjih godinu dana govore o dobrom radu omladinske škole Zagorca jer, samo da to istaknem, čak pet igrača omladinske škole prije početka ove sezone preselilo je u klubove Prve hrvatske SuperSport nogometne lige kao što su npr. Dinamo, Varaždin, Gorica, Slaven Belupo, itd. Uostalom, citirati ću legendu hrvatskog nogometa Dražana Jerkovića koji mi je u jednom intervjuu rekao:

- Mićo, mene ne zanima moja omladinska škola (NK Zagreb, op.a.) na način da mi donese brdo prvih, drugih ili trećih mjesta sa tamo nekakvih turnira već mi je najbitnije da mi ona podari djecu odnosno kasnije odrasle nogometaše koji će svojom kvalitetom prerasti moj klub i otići u kvalitetniji ! Kada se to dogodi onda moja omladinska škola dobro radi!

Izgleda da su treneri omladinske škole Zagorca pročitali taj intervju te su ove sezone podarili prvoligašima čak petero svoje djece.

No, isto tako vjerujem da će i roditelji tih dječaka shvatiti da je bitno raditi, raditi i vjerovati u omladinsku školu te da dijete ne mora stalno igrati u prvom sastavu već da postoje razne vjerojatnosti zbog čega nije uvijek tako a rezultat kod strpljive i radišne djece uz strpljive roditelje uvijek dolazi u pozitivnom ozračju.

Naglasio sam da je u obje utakmice Zagorec upisao poraz (ml. pioniri  1:10 – strijelac jedinog gola za Zagorec Veseljak, op.a.) i pobjedu  (pioniri 2:0, op.a.) te ću se osvrnuti samo na pobjedničku utakmicu. Utakmica se po strašnoj vrućini lomila jako dugo, a Dinamovcima je presudio dvostruki strijelac Kranjčec, od čija dva pogotka ističem onaj prvi za početno vodstvo, sa šesnaest metara u gol od same spojnice – mali eurogol ! No, ovaj rezultat je plod borbenosti cijele ekipe dečki su stvarno ostavili srce na terenu a evo i njihovih imena - Šlogar, Bočkaj Matija, Bočkaj Fran, Kovačić (kapetan), Hlebec, Škudar, Kiseljak, Peruško, Preglej, Cvrtila, Kranjčec, Krištofić, Smrekar, Podhraški, Šturman, Škada, Jurički, Tuškan i Toto Šipek Glavač. Trener tim klincima je Nino Kos.

- Svakako da sam zadovoljan ali zadovoljan sam sa svima – od prvog do zadnjeg igrača koji je danas izgarao na terenu i onih koji zbog osobnih razloga nisu mogli doći na ovu utakmicu.  Odradili su sve što smo dogovorili te da i nismo dobili ovaj susret ja bih bio izuzetno zadovoljan jer su dječaci ispoštovali sve ono što smo dogovorili. Činjenica je da postoji kvaliteta ali ona nije dovoljna jer treba davati punog sebe i  na utakmicama i na treninzima te slušati upute svojih trenera a oni to čine - rekao nam je kratko Nino Kos, trener pionira Zagorca.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook