Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorcu koji je do smrti zatukao vlastitu majku prijeti do 40 godina zatvora

  • policija

    Foto: Ilustracija/Pixsell (Nije u vezi s navedenim događajem)


Kao što smo već pisali, nesretnu 70-godišnjakinju, koja je pronađena ubijena u stanu svog sina u Ivancu, po svemu sudeći ubio je upravo njen 49-godišnji sin.

Sumnjiči ga za to ne samo policija, koja ga je ubrzo tada i privela, već ga je za to optužio i DORH.

Naime, kako su naveli, stravično ubojstvo dogodilo se prošle subote, a dan nakon policijskog očevida, 49-godišnji Zagorec iz Ivanca je ispitan te je prema prikupljenim podacima potvrđeno kako je zadao svojoj majci više udaraca po glavi i tijelu te joj time nanio brojne ozljede zbog kojih je preminula.

– Državno odvjetništvo je podnijelo prijedlog da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela te zbog posebno teških okolnosti počinjenja kaznenog djela, kojeg je sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila i odredila mu istražni zatvor – objavili su.

Iz zakona po kojem će se suditi 49-godišnjaku, vidljivo je da mu prijeti kazna od najmanje 10 godina zatvora, a vrlo lako bi mogao biti kažnjen i s kaznom dugotrajnog zatvora. Kazna dugotrajnog zatvora ne može biti kraća od 21 niti dulja od 40 godina, osim ukoliko je riječ o više kazni dugotrajnog zatvora za koje se tada iznimno može odrediti jedinstvena kazna od maksimalnih 50 godina.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook