Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorci prvi u Hrvatskoj po ukupnoj procijepljenosti

Imamo cjepivo, kapaciteta, cijepite se, pozvao je ponovno županijski Stožer


Do 17. lipnja u Krapinsko - zagorskoj županiji prvom dozom cijepljene su 41.682 osobe, a drugom dozom 33.077 osoba. Ukupno je utrošeno 74.759 doza cjepiva - izvijestio je danas o akciji cijepljenja ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo KZŽ Tomislav Jadan.

Prvom dozom, u odnosu na na odraslo stanovništvo, procijepljenost je 40,2%, drugom 31,9 %, a postotak ukupne procijepljenosti u odnosu na odraslo stanovništvo je 32,4%. Jadan je komentirao da se vidi da je zainteresiranost za prvu dozu u padu odnosno da je smanjena. No, zato je Krapinsko - zagorska županija što se tiče druge doze, sa 31,9%, prva u Hrvatskoj, gdje je prosjek 24,9%.

Isto tako, s postotkom ukupnog odnosno završenog cijepljena u odnosu na odraslo stanovništvo s 32,4% u odnosu na prosjek RH od 25,4%, smo također prvi, što se tiče obuhvata procijepljenosti.

Pozvao je građane da se cijepe, jave svom liječniku ili u Zavod za javno zdravstvo, gdje imaju dnevno do 20 -ak zainteresiranih za cijepljenje. - Imamo cjepivo, kapaciteta, cijepite se. Spriječimo širenje korone i vratimo se u normalan život - ponovio je Jadan.

Krapinsko - zagorski župan Željko Kolar zadovoljan je epidemiološkim stanjem u Krapinsko - zagorskoj županije jer se smanjuje broj hospitaliziranih. Očekuje da do kraja mjeseca u bolnici neće biti covid pacijenata. Zadovoljan je i što je naša županija prva u Hrvatskoj po ukupnoj procijepljenosti, no zabrinut jer pada broj zainteresiranih za prvu dozu.

Zato su i pokrenuli akciju ''Protiv korone se cijepi i u toplicama se besplatno okrijepi''. Podsjetimo, pravo na besplatnu ulaznicu ostvaruju sve osobe s područja Krapinsko – zagorske županije koje prime PRVU DOZU cjepiva u periodu od 07. lipnja do 15. srpnja 2021. godine. Pravo na besplatnu ulaznicu ostvaruje se podizanjem vouchera (OD 21. LIPNJA) u bilo kojem od ureda turističke zajednice na području Krapinsko – zagorske županije, uz predočenje potvrde o cijepljenju. Lokacije ureda: Krapina, Oroslavje, Tuheljske Toplice, Krapinske Toplice, Zlatar, Stubičke Toplice, Marija Bistrica, Donja Stubica.

Zaključio je da moramo nastaviti cijepiti istim intenzitetom te najavio da će danas imenovati novi Stožer civilne zaštite.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook