Prethodni članak
Sljedeći članak

ZABRANJENA LJUBAV Mladi župnik skinuo mantiju : zaljubio se u svoju kuharicu, oženio je i nedavno dobio dijete

Par živi sretno u Međimurju


Da ljubav sve pobjeđuje, dokaz je mladi župnik iz Nedelišća koji se zaljubio u svoju kuharicu i napustio svećeničku službu.

A priča je, kako piše Međimurski.hr, išla ovako : U Župi Presvetog Trojstva u Nedelišću početkom studenoga prošle godine izbila je afera o kojoj su izvještavali svi mediji u Hrvatskoj: od tiskanih, do elektronskih. Pričalo se o tome naveliko i u okolnim državama, glas je stigao i u Vatikan. njihov župnik Tihomir Ciglar (30), naime, tih je dana svim svojim župljanima napisao oproštajno pismo.

U njemu lijepim riječima poziva sve župljane da mu oproste što napušta svećeničku službu i da mu je žao. Naveo je kako je mnoge svojim postupcima razočarao, vjerojatno i sablaznio, a uvjeren je bio da će uz Boga na kraju sve završiti dobro.

Pismo je pročitano na svetim misama u Nedelišću, pa su vjernici tamo mogli čuti cijeli sadržaj. Vlč. Tihomir Ciglar bio je kapelan Župe Nedelišće od 2014. godine, a župnikom je u istoj župi postao u srpnju 2018. godine. Time je završila njegova svećenička služba, govorilo se, te je život nastavio izvan nje.

Tako je Župa Presvetog Trojstva u Nedelišću u Međimurskoj županiji ostala iznenada bez omiljenog župnika. Vlč. Tihomir Ciglar iselio se iz župnog dvora. Već se tada pričalo da iza naglog odlaska stoji – ljubav. Župnik se, govorili su u Nedelišću, zaljubio u jednu mještanku i odlučio se povući.

Ciglar je rodom iz sela Gornje Ladanje u općini Vinica u Varaždinskoj županiji. Maturirao je u Nadbiskupskoj klasičnoj gimnaziji Zagrebu, a diplomirao na Katoličkom bogoslovnom fakultetu. Kako se tada neslužbeno govorilo, žena s kojom je stupio u vezu radila je u župnom dvoru kao kuharica. Mještani su imali razumijevanje za njegovu odluku da napusti službu u Crkvi i – ubrzo je javnost zaboravila na njih.

No, kasnije se ispostavilo da se ipak radilo o ljubavnoj vezi.

Tihomir i njegova Međimurka Ivana u međuvremenu su sklopili brak i preselili u Ladanje Gornje, u kuću koju je on naslijedio od djeda i bake i veća ranije obnovio. Zaposlio se u Varaždinu, a zajedno su čekali prinovu. Prije tjedna dana Ivana je rodila malu Ivu, koja je okrunila njihovu ljubav.

Prekrasna priča. Sretno im.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook