Prethodni članak
Sljedeći članak

Zabranjen koncert Željka Samardžića u Splitu: 'Ta glazba nije primjerena'


Odlukom ravnatelja Parka – šume Marjan, mostarski pjevač Željko Samardžić neće 19. kolovoza održati koncert u Splitu.

– Odluka je moja, ja sam je donio i imam to pravo. Glazba Željka Samardžića nije primjerena Sustipanu – rekao je za Slobodnu Dalmaciju ravnatelj Park-šume Marko Pejnović, obzirom da je koncert trebao biti održan na vrlo atraktivnoj ljetnoj pozornici na Sustipanu.

Sustipan se, naime, ima tome već niz godina, prometnuo u jednu od najljepših ljetnih pozornica na Jadranu na kojoj su svoje koncerte održavali Josipa Lisac, Urban, Božo Vrećo, The Frajle, Gibonni, Goran Bregović, Massimo Savić, Darko Rundek, Sergej Ćetković, Vlatko Stefanovski, klapa “Rišpet”, “Crvena jabuka”... Ipak, Željko Samardžić, za neke pop-folk pjevač, za druge pak izvođač zabavne glazbe, ne može dobiti njihovu priliku.

Organizatorima, tvrtki 'Ona moja' d.o.o. stigla je odbijenica na zahtjev za izdavanjem jednokratnog koncesijskog odobrenja za 19. kolovoza, u svrhu održavanja Samardžićevog koncerta na spomenutoj lokaciji. Podsjećaju da se radi o glazbeniku koji puni velike dvorane na cijelom ex Yu teritoriju, stoga su zatražili obrazloženje odluke, ali im nije stiglo.

– Zanima nas tko je taj koji procjenjuje što je primjereno, a što nije. Ravnatelj park-šume! Željko Samardžić je do sada nastupao u arenama u svim gradovima Hrvatske. Puni ih bez problema. S obzirom na to da su balade 90 posto svih njegovih pjesama i da je jako popularan među ženskim dijelom publike, da mu je majka Hrvatica..., ne vidimo razlog za ovakvu odluku. U pitanju je uvod u cenzuru slijedom koje će netko određivati što se smije, a što ne smije slušati – ljuti se Domagoj Petričević, direktor tvrtke ONA MOJA d.o.o., usput se pitajući kako na Sustipanu, primjerice, može pjevati Božo Vrećo, a ne može Željko Samardžić, piše Slobodna Dalmacija.

Ipak, Index neslužbeno doznaje kako će Grad koncert dopustiti, iako ga je ravnatelj htio zabraniti. Kako kažu, oni imaju zadnju riječ u vezi zabrana te da je ravnatelj, bez konzultacija s Gradom, dao izjavu da zabranjuje koncert.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook