Prethodni članak
Sljedeći članak

Zabočki vatrogasci proslavili blagdan sv. Florijana - svog zaštinika


U organizaciji Vatrogasne zajednice grada Zaboka i Dobrovoljnih vatrogasnih društva na području grada vatrogasci su obilježili svoj dan na sam blagdan sv. Florijana, u subotu 04. svibnja, okupljanjem vatrogasaca kod župne crkve (ispred pošte) odakle je krenula svečana procesija uz pratnju limene glazbe prema zabočkom vatrogasnom domu gdje se sada održavaju misna slavlja zbog obnove župne crkve od posljedice potresa.


Vlč. Branko Risek je dočekao vatrogasce ispred doma gdje su se postrojili pa se uz sviranje glazbe krenulo u sakralni prostor doma gdje se održalo misno slavlje.


U svečanim odorama zabočki su vatrogasci zahvaliti svome nebeskom zaštitniku te odali počast svim pokojnim vatrogascima kako s našeg područja tako i cijele Hrvatske.


- Ono što resi svece pa i sv. Florijana je briga za druge, a tu se zapravo očituje ljubav. Krist je tako htio pojednostaviti naš život, jer se opterećujemo s puno stvari koje se moraju, ne smiju, trebaju… postoje samo dvije bitne stvari da nam bude lakše živjeti i da nam uvijek budu u mislima; to su ljubav prema Bogu i ljubav prema drugima - rekao je u svojoj propovijedi zabočki župnik te zahvalio vatrogascima na njivoj žrtvi i naporima.


Misno slavlje je pjevanjem uveličao župni zbor sv. Jelene Križarice pod ravnanjem voditeljice Višnje Borovčak. Nakon misnoga slavlja uslijedilo je prigodno druženje vatrogasaca, vjernika i građana.


.

.

.

.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook