Prethodni članak
Sljedeći članak

Zabočanka Paula Herceg četvrta u skoku u dalj

U atletskoj dvorani na Zagrebačkom velesajmu održano Prvenstvo Hrvatske u atletici za mlađe seniore i mlađe seniorke


Za dobre vijesti s Dvoranskog atletskog prvenstva za mlađe seniore i mlađe seniorke (U-23), ponovno se pobrinula Zabočanka Paula Herceg, atletičarka Agrama iz Zagreba. Paula je u skoku u dalj osvojila četvrto mjesto, sa skokom od 5,09 metara, što je njen osobni rekord. Veliki je to uspjeh ako se zna da je Paula bila najmlađa u konkurenciji. Prvoplasirana Klara Barnjak (6,02 m) iz Kvarnera, kao i drugoplasirana Daniela Pešić (5,39 m) iz Dinamo-Zrinjevca rođene su 1999. godine, dok je trećeplasirana Jana Pranjić (5,12 m) iz kluba Slavonija-Žito iz Osijeka 2002. godište. Talentirana Zabočanka rođena je 2003. godine, a iako kadetkinja uspješno se nosi sa starijim juniorkama, što dovoljno govori o njenom talentu. Uz to prošle je godine imala prijelom noge, ali se uspjela vratiti još jača i bolja.

Od postolja je Paulu dijelilo tek tri centimetra. Isto tako vrijedi istaknuti da je svoj novi osobni rekord skočila u trećem pokušaju, nakon dva prijestupa, što znači da ima i dobru mentalnu snagu, itekako važnu za ovaj sport.

Osim skoku u dalj, Paula će se ozbiljnije posvetiti i troskoku, a po potrebi će za svoj klub trčati i štafetne utrke. Njen trener Marko Katalinić inače je vrsni troskokaš, pa se u toj disciplini možda očekuje i njen najveći napredak.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook