Prethodni članak
Sljedeći članak

Zabočan Marko prva je beba rođena u međunarodno priznatoj Hrvatskoj

Foto: Senka Jurina


Na današnji dan, prije 31 godinu, 31. siječnja 1992., Republika Hrvatska postala je međunarodno priznata država. Taj je dan slavljen diljem Hrvatske, a poseban, dvostruki razlog za slavlje imali su Ksenija i Srećko Mak iz Huma Zabočkog.

Naime, njihov sin Marko, prva je beba u čitavoj RH koja se rodila u međunarodno priznatoj Hrvatskoj, a Kseniji i Srećku to je bilo i prvo dijete.

Rodio se točno 15 minuta poslije ponoći na Svetom Duhu, ali je te noći predsjednik Tuđman posjetio bebu rođenu u Petrovoj oko 5 ujutro.

– Baš malo čudno da Zagorac nije posjetio svog Zagorca, ali eto. Takvo je bilo vrijeme. Jedino kaj mi je žao što mi nitko nije čestitao rođendan. Tipa da mi je država čestitala rođendan, makar da mi je bivši predsjednik Mesić čestitao rođendan, ili Tuđman ili predsjednica Kolinda - rekao je Marko za medije prije 6 godina, na svoj 25. rođendan.

I eto, iako ga je država zaboravila, Zagorci ga nisu, pa mu redakcija portala Zagorje.com ovim putem čestita njegov 31. rođendan. 

Budući da je Marko folkloraš, član Ansambla Zabok, nije ga zaboravila niti njegova umjetnička voditeljica, Senka Jurina, koja nam je ustupila ovu lijepu Markovu fotografiju.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook