Prethodni članak
Sljedeći članak

Za 15 dana u Zaboku počinje pravi motocross spektakl, dolaze vozači iz 13 država!


Na zabočkoj motocross stazi za nešto više od dva tjedna počinje veliki spektakl – najznačajnija međunarodna motocross utrka u Republici Hrvatskoj ove godine. Organizatorska palica je rukama

Moto športskog društva Zabok koje 13. i 14. travnja za sve ljubitelje oktana donosi utrku jugozapadne zone Europskog prvenstva za juniore u motocrossu. Ova zona Europskog prvenstva obuhvaća 13 država (Portugal, Španjolska, Andora, Francuska, Monako, Švicarska, Italija, Malta, San Marino, Lihtenštajn, Austrija, Slovenija i Hrvatska), među kojima su neke od najjačih motocross nacija na svijetu. Bit će to velika prilika za promociju Krapinsko – zagorske županije, ali i Republike Hrvatske u svim tim državama. Program će početi već 12. travnja kada će na Zivtovom trgu, ispred Gradske uprave, prezentirati cijeli event s vozačima.

Predsjednik Moto športskog društva Zabok Srećko Margetić, istaknuo je kako će ovo biti spektakularna trka nakon deset godina.

- Bit će to najjača trka na zabočkoj stazi, trka Europskog prvenstva za juniore jugozapadne zone, od Hrvatske do Portugala a obuhvaća najjače motocross države. To je dobra prilika da se na stazi vide budući svjetski prvaci,a siguran sam da će nekih od tih klinaca za 10, 15 godina biti prvaci u najjačim klasama – rekao je Margetić i dodao kako je službeni rok za prijave prošao te da je prijavljeno oko 70 vozača u dvije klase.

- Još uvijek postoji mogućnost da se netko prijavi naknadno. U nedjelju, 14. travnja ćemo dan popuniti vožnjom malih vozača, MX 50. Oni će odvoziti svoju trku državnog prvenstva, kako bi se podružili i okušali u stazi – najavio je.

Petar Vrančić nekadašnji vozač motocrossa i član upravnog odbora Moto športskog društva u Zaboku istaknuo je kako se ulažu veliki napori u organizaciju.

- Slušajući vozače koji godinama dolaze i voze, možemo zaključiti kako se svi dive našoj stazi. Gdje god da jeste, vidi se s cijela trka. Nažalost, ona je u centru grada pa je plan da se staza preseli, ali dok je tu možemo je iskoristiti za kvalitetne utrke. Ono što je sigurno je da ćemo se potruditi da to bude dobra priredba, a vozači će odraditi svoje i napraviti pravi show – poručio je Vrančić.

Za satnicu, za sada, postoji tek okvirni prijedlog jer je najbitniji točan broj vozača. Prema prijavama do sada, više je od 40 vozača u klasi 85 što znači da se moraju se razdvojiti u dvije grupe jer u subotu imaju prvi slobodan trening, nakon toga je kvalifikacijski trening na kojem se mjeri vrijeme i određuje se startna lista za kvalifikacijsku utrku koja je isto u subotu. Ako će biti dvije grupe, iz svake grupe se prvih 18 kvalificira. U klasi 65 će biti vjerojatno jedna grupa, a u klasi 85 opcija je još otvorena. Nedjeljni program će biti ujutro, a počet će sa zagrijavanjem za kvalificirane vozače i trening za male MX 50. Nakon toga, u 13 sati je svečano otvorenje, slijede utrke svake klase. Za razliku od državnog prvenstva gdje je satnica nabrijana, ovdje će biti ipak malo ležernije pa da publika ima priliku prošetati boksevima, izbliza vidjeti opremu... Oko 17 sati, cijeli će program biti završen s proglašenjem za sve klase.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook