Prethodni članak
Sljedeći članak

Za vrijeme trajanja pandemije nema obnavljanja vozačkih dozvola i osobnih iskaznica

Vozačke se izdaju samo vozačima koji upravljaju vozilima u profesionalne svrhe, a osobne u opravdanim i žurnim slučajevima


Ponukani upitima građana o produžavanju vozačkih dozvola i osobnih iskaznica za vrijeme izvanredih okolnosti uzrokovanih pandemijom bolesti COVID -19, pitali smo PU krapinsko – zagorsku kakva je procedura.

- Sukladno Odluci o organizaciji rada Ministarstva unutarnjih poslova za vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2 od 20. ožujka 2020. godine te uputi Uprave za imigraciju, državljanstvo i upravne poslove od 20. ožujka 2020. godine, neposredni rad sa strankama je obustavljen, osim za poslove izdavanja osobnih iskaznica u opravdanim i žurnim slučajevima (npr. korištenja sustava e Građani) te izdavanja vozačkih dozvola vozačima koji upravljaju vozilima u profesionalne svrhe. Slijedom iznijetog, poslovi obnavljanja i zamjene vozačkih dozvola, osobnih iskaznica i putovnica, ne spadaju u nužne i neodgodive poslove te se za vrijeme trajanja epidemije ne mogu obavljati – odgovoreno nam je.

Postavili smo pitanje znači li to da se građani kojima je istekla vozačka dozvola ne mogu uključivati u promet, odnosno kakvo je postupanje policije u takvom slučaju, vrijedi li onda stara vozačka dozvola za vrijeme trajanja izvanrednih mjera ili će se vozači kažnjavati ako sudjeluju u prometu. - Radi se na pronalaženju rješenja kojim će biti uređeno pitanje produženja i važenja pojedinih dokumenata u vrijeme pandemije. Do tada policijski službenici postupaju sukladno važećim zakonskim propisima uvažavajući trenutnu situaciju i poštujući načelo razmjernosti – odgovoreno je iz PU krapinsko – zagorske.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook