Prethodni članak
Sljedeći članak

Za uređenje Hiže vinove loze Radoboju dodijeljeno 300 tisuća kuna

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije Općini Radoboj dodijelilo bespovratna sredstva za projekt uređenja Hiže vinove loze – Faza II.


Općinski načelnik Anđelko Topolovec u Krapini je 6. prosinca potpisao ugovor vrijedan 300.000 kuna kojim je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije Općini Radoboj dodijelilo bespovratna sredstva za projekt uređenja Hiže vinove loze – Faza II.

- Vrijednost građevinskih radova na ovom projektu iznosila je 2.853.752 kune i oni su u potpunosti završeni, a slijedi faza opremanja koja bi trebala biti završena do konca iduće godine. Uređenjem objekta „Hiža vinove loze“ Radoboj će postati bogatiji za još jedan suvremeni interpretacijski centar u kojem će posjetitelji imati mogućnost kvalitetne prezentacije kulturno - povijesnih i zemljopisnih značajki te turističke i enogastronomske ponude Radoboja. Uz muzej Radboa, Hižu zagorskih štrukli na kojoj su već započeti građevinski radovi, Planinarski dom na kojem će također biti započeti radovi u proljeće iduće godine te uz već ranije završene projekte – Centar za prirodu Zagorje, Radobojski trnac, Staza orhideja i dr., Radoboj će pružati zaokruženu i cjelovitu ponudu posjetiteljima, a kroz razvoj turizma ostvarit će se pozitivni ekonomski učinci ne samo za Općinu i institucije vezane uz Općinu Radoboj već i za lokalno stanovništvo, OPG-ove i ostale subjekte koji će biti uključeni u pružanje usluga ili prodaju domaćih proizvoda – kažu u Općini Radoboj.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook