Prethodni članak
Sljedeći članak

[ZA UDRUGE U DONJOJ STUBICI 603 TISUĆE KUNA] Gospočić: Hvala svim udrugama koje pomažu razvoju našeg grada

Izdavanja za udruge u protekle 3 godine povećana su za 100 tisuća kuna, istaknuo je gradonačelnik Donje Stubice


U Donjoj Stubici danas je održana svečanost potpisivanja ugovora između Grada Donja Stubica i udruga koje su na raspisanom natječaju ostvarile mogućnost financiranja iz gradskog proračuna. Kako je rekao gradonačelnik Nikola Gospočić, na javni poziv raspisan 10. siječnja javile su se 24 udruge, od kojih 18 s područja grada. - U tih 24 udruga je i Sportska zajednica koja sama još ima još 10 – ak svojih članova, što znači da je na natječaju bilo više od 30 udruga – rekao je gradonačelnik. Ukupan iznos za sve udruge je 603 tisuće kuna. Najmanji dodijeljeni iznos je 1500 kuna, a najveći 380 tisuća, Sporstkoj zajednici Grada Donja Stubica.

- Sve ove udruge pokretač su javnog, društvenog, pa i poljoprovrednog života na području grada. Najznačanije manifestacije koje imamo kreću od naših udruga, od bavljenja s djecom, sportom i drugim aktivnostima značajnima za grad i širu zajednicu. Zato zahvaljujem svim udrugama s područja grada i šire koje djeluju i okupljaju naše stanovništvo i naše mlade te na taj način pomažu razvoju grada. Tu ima i dosta udruga koje se bave i osobama u nepovoljnom položaju, poput udruge invalida, branitelja, a Grad ih prati koliko može, ne samo ovaj financijski, već smo i partneri na njihovim projektima. Mnoge udruge s područja Grada Donja Stubica koriste i gradske prostore za svoje djelatnosti, kako bi mogle jednostavnije i biolje funkcionirati. U ove tri godine našeg mandata, izdavanje za udruge povećalo se za 100 tisuća kuna, a ako će proračunska sredstva to dozvoliti, u narednim razdoblju ćemo pokušati još povisiti taj iznos, da i udruge osjete pozitivan trend koji se dešava u društvu općenito, a i u Donjoj Stubici – naglasio je gradonačelnik Gospočić.

U ime svih udruga zahvalio je predsjednik Sportske zajednice Miljenko Hrenek. - Znam da bi svi bili zadovoljniji kada bi sredstava bilo i više, uvijek se bude našlo nezadovoljnih, no Grad nam pomaže i odvaja. Posebno je važno odvajanje za mlade, oni su nam prvo o čemu moramo brinuti, ne samo u Donjoj Stubnici nego i u cijeloj Hrvatskoj. Zahvaljujem i u ime Društva prijatelja, koje je međunarodno društvo koje djeluje 54 godine, pokušavamo tu tradiciju održati i dalje – rekao je Hrenek.

Ivan Štefek, predsjednik Udruge Družba vitezova zlatnog kaleža, istaknuo je da pomoć Grada puno znači. – To je dio sredstava koje smo utrošili na našu manifestaciju, Seljačku bunu, koja se već održala, a računi čekaju koji se moraju platiti. Tu je i daljnji rad udruge kroz cijelu godinu, naši nastupi diljem Hrvatske, pa čak i van Hrvatske – pojasnio je Ivan Štefek.

Da će pomoć Grada dobro doći istaknuo je i Stjepan Ključariček, predsjednik Udruge invalida Donja Stubica, koja će ove godine proslaviti 45 godina djelovanja. - Od samih početaka smo bili prepoznati kao udruga koja vodi ozbiljnu brigu o skupinama osoba s inavlidietom i teškoćama u razvoju. Naši programi doprinose boljem i kvalitetnijm životu osoba s invaliditetom – rekao je Stjepan Ključariček.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook