Prethodni članak
Sljedeći članak

Za rad udruga u Bedekovčini 22.725 eura


Načelnik Općine Bedekovčina donio je odluku kojom se utvrđuju iznosi financijske potpore udrugama iz općinskog proračuna, za projekte i programe s kojima su se prijavili na natječaj. Ove godine Općina Bedekovčina će za rad udruga izdvojiti ukupno 22.725 eura.

Potpore su razvrstane u pet prioritetnih područja. Za programe u kulturi ukupno je predviđeno 6650 eura. Potpore dobivaju Udruga žena Jana; Udruga svetog Folorijana – Limena glazba; KUD Bedekovčina; Udruge Našenina i Magdalenić te Kulturna udruga Glumački festival u Krapini. U području „poljoprivreda i gospodarstvo” raspoređeno je ukupno 4.650 eura na pet korisnika: udruge vinara Brajde i Bilikum; lovačke udruge Lisica i Srna te Udruga uzgajivača i prerađivača povrća i uzgajivača cvijeća. Za Udrugu dragovoljaca i veterana domovinskog rata Bedekovčina, za program promicanja vrijednosti Domovinskog rata, predviđeno je 1.725 eura.

U području socijalnog uključivanja i integracije potpore će dobiti Udruga invalida Bedekovčina; Udruga umirovljenika; Klub liječenih alkoholičara Jezera te županijsko Društvo multiple skleroze i Udruga slijepih, a ukupna potpora u tom području iznosi 7.700 eura. Udruge koje su prijavile programe za rad s djecom i mladima dobivaju ukupno 2.000 eura. Potpore će dobiti Bedekovčanska udruga mladih; Udruga antifašističkih boraca i anitfašista Općine Bedekovčina; Eko udruga Jelenje vode i Gradsko društvo CK Zabok. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook