Prethodni članak
Sljedeći članak

Za brdsko - planinske općine u Zagorju dva milijuna kuna, najviše za uređenje cesta


Ukupno je na područje Krapinsko-zagorske županije iz Programa podrške brdsko-planinskim područjima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU stiglo 2 milijuna kuna. Općina Lobor dobila je 300 tisuća kuna za projekte održavanja i modernizacije nerazvrstanih cesta.

Isti je iznos za takvu svrhu dobila i općina Đurmanec, dok su općine Jesenje i Stubičke Toplice dobile po 100 tisuća kuna. Iz istog programa za modernizaciju i rekonstrukciju komunalne infrastrukture Općini Novi Golubovec odobreno je 300.000 kuna, a Općini Hum na Sutli 250.000 kuna. Općini Budinščina odobreno je 300.000 kuna za uređenje prilazne ceste i nogostupa uz dječji vrtić i jaslice, a Općini Radoboj 200.000 kuna za projekt uređenja pješačke zone u centru općine. Za obnovu OŠ Vladimir Nazor Budinščina 200.000 kuna odobreno je Krapinsko-zagorskoj županiji.

Jedna od općina koja je dobila najveći iznos, od 300.000 kuna je Lobor. - Dobivanjem ovako značajne potpore u općini Lobor i ove se godine nastavlja s asfaltiranjem nerazvrstanih cesta prema planovima koje su predložili mjesni odbori. Bitno je za istaknuti da mještani i dalje za uređenje i asfalitranje prometnica u svojim naseljima ne trebaju izdvojiti ni kune jer sve troškove snosi Općina zahvaljujući vlastitim te značajnim sredstvima pristiglih preko Vlade RH-a, odnosno resornih ministarstava - ističe načelnica Općine Lobor, Ljubica Jembrih, - Do sada smo u ove 3,5 godine mandata asfaltirali oko 5 km nerazvrstanih cesta. Zahvaljujući dobivenom iznosu od 300 tisuća kuna te dijelom i vlastitim sredstvima, krećemo s asfaltiranjem narednih 1,3 km cesti - najavila je Jembrih dodajući kako je cilj da svaki mještanin općine Lobor ima jednake standarde života bez obzira iz kojeg je dijela općine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook