Prethodni članak
Sljedeći članak

Za brdsko - planinske općine u Zagorju dva milijuna kuna, najviše za uređenje cesta


Ukupno je na područje Krapinsko-zagorske županije iz Programa podrške brdsko-planinskim područjima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU stiglo 2 milijuna kuna. Općina Lobor dobila je 300 tisuća kuna za projekte održavanja i modernizacije nerazvrstanih cesta.

Isti je iznos za takvu svrhu dobila i općina Đurmanec, dok su općine Jesenje i Stubičke Toplice dobile po 100 tisuća kuna. Iz istog programa za modernizaciju i rekonstrukciju komunalne infrastrukture Općini Novi Golubovec odobreno je 300.000 kuna, a Općini Hum na Sutli 250.000 kuna. Općini Budinščina odobreno je 300.000 kuna za uređenje prilazne ceste i nogostupa uz dječji vrtić i jaslice, a Općini Radoboj 200.000 kuna za projekt uređenja pješačke zone u centru općine. Za obnovu OŠ Vladimir Nazor Budinščina 200.000 kuna odobreno je Krapinsko-zagorskoj županiji.

Jedna od općina koja je dobila najveći iznos, od 300.000 kuna je Lobor. - Dobivanjem ovako značajne potpore u općini Lobor i ove se godine nastavlja s asfaltiranjem nerazvrstanih cesta prema planovima koje su predložili mjesni odbori. Bitno je za istaknuti da mještani i dalje za uređenje i asfalitranje prometnica u svojim naseljima ne trebaju izdvojiti ni kune jer sve troškove snosi Općina zahvaljujući vlastitim te značajnim sredstvima pristiglih preko Vlade RH-a, odnosno resornih ministarstava - ističe načelnica Općine Lobor, Ljubica Jembrih, - Do sada smo u ove 3,5 godine mandata asfaltirali oko 5 km nerazvrstanih cesta. Zahvaljujući dobivenom iznosu od 300 tisuća kuna te dijelom i vlastitim sredstvima, krećemo s asfaltiranjem narednih 1,3 km cesti - najavila je Jembrih dodajući kako je cilj da svaki mještanin općine Lobor ima jednake standarde života bez obzira iz kojeg je dijela općine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Vremenski uvjeti za vožnju povoljni su u cijeloj zemlji. Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, a povremeni zastoji tijekom dana mogući su na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi. A1 Zagreb-Split-Ploče: -zbog izv...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program