Prethodni članak
Sljedeći članak

VUZEM U KRAPINI: Nova manifestacija privukla brojne posjetitelje

Nadam se da će tradicija Vuzma u Krapini zaživjeti dodatno s novim sadržajima u godinama pred nama, rekao je gradonačelnik Gregurović


U Krapini je danas, u Parku Matice hrvatske, održan Uskrsni sajam na kojem su brojni posjetitelji mogli kupiti proizvode vezane uz Uskrs, a sudjelovale su škole, vrtići, obrti i zadruge s krapinskog područja.

Na sajmu su bili izloženi i posebni veoma ukusni proizvodi koje su osmislili Turistička zajednica grada Krapine te učenici i profesori iz Srednje škole Pregrada i Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok u sklopu projekta „Tradicija na suvremen način“ koji je podržan od strane Ministarstva turizma i sporta. Težnja je na povezivanju turističkog gastro proizvoda s tradicijom i uskrsnim običajima u Zagorju na suvremen način.


Kao novi turistički gastro proizvod zamišljen je zdravi mafin bez glutena s okusom maka i limuna, oraha te u raznim drugim kombinacijama u specifičnoj glinenoj posudici i u recikliranom papiru. Srednjoškolci su i autori plakata za „Vuzem u Krapini“ i kooautori predivne nove pisanice koja je uz njih još 7 izložena kod Glazbenog paviljona u Parku Matice hrvatske. Posjetitelji su mogli vidjeti i pregršt malih pisanica, točnije njih 830 u čast 830. rođendana Krapine.
Gradonačelnik Zoran Gregurović zadovoljan je ovom novom manifestacijom.

- Moram priznati, kroz godinu ima jako puno manifestacija u Krapini koje su već postale tradicionalne, GFUK, Noć pračovjeka, Ljeto u Krapini, Tjedan kajkavske kulture, Prosinac u Krapini, ali ono što još nije bilo, to je Uskrs u Krapini.


Prije nekoliko godina smo imali svojevrsnu probu toga u Gajevoj ulici, pa je došla pandemija, ali ove godine smo odlučili opet krenuti s tim, u središnjem gradskom parku. Po današnjem odazivu, vjerujem da će ovo postati još jedna u nizu tradicionalnih manifestacija u Krapini – i da ćemo imati jednu manifestaciju koju nemaju baš svi gradovi i općine diljem domovine, nekako se više slavi adventsko vrijeme. Nadam se da će tradicija ta zaživjeti dodatno s novim sadržajima u godinama pred nama – rekao je gradonačelnik.

I u TZ grada Krapine zadovoljni su posjećenošću. – Vuzem u Krapini počeo je izložbom pisanica u Galeriji, slijedile su radionice, a završio je ovim sajmom i koncertom Mije Dimšić. Super smo zadovoljni! – rekla je direktorica Nedjeljka Vodolšak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook