Prethodni članak
Sljedeći članak

'Vrtić u Klanjcu grijat će se dizalicom topline, a opremljen tako da bi na njega bili ponosni bilo gdje u Austriji, Danskoj ili Norveškoj'

Novi vrtić u Klanjcu je tehnički i arhitektonski iznad standarda, broj 1 u Hrvatskoj – pohvalio je ravnatelj REGEA-e Julije Domac


Pri kraju je gradnja novog dječjeg vrtića u Klanjcu koji će se grijati pomoći dizalice topline. Gradnja vrtića počela je u kolovozu prošle godine, površina će mu biti 620 kvadrata, opremit će se tri vrtićke grupe – jaslička, mlađa i starija, a svoja vrata trebao bi otvoriti s 1. listopadom – zadovoljan je gradonačelnik Zlatko Brlek, koji ističe da bi tehnički pregled trebao biti krajem srpnja.

– Dizalica topline je ugrađena. Prema projektnoj dokumentaciji dok je temperatura 0 stupnjeva ne bi se trebao upotrebljavati dodatni energent, a dodatni energent je plin kojim će zagrijavati u zimskom periodu kada će temperature biti niže. Još jedna velika prednost te dizalice topline je što će ona u ljetnim mjesecima regulirati toplinu, umjesto klime – dodao je Brlek.

 


Sjajan vrtić je pred dovršenjem u Klanjcu, koji će se grijat dizalicom topline, a izgledat će i biti opremljen tako da bi na njega bili ponosni bilo gdje u Austriji, Danskoj ili Norveškoj- istaknuo je ravnatelj REGEA-e Julije Domac, koji je podsjetio da je REGEA sudjelovala u projektnom dodatku i pomagala u inicijalnom financiranju.
Rekao je i kako ovakvih dizalica topline za grijanje i hlađenje nema puno u Hrvatskoj, na svega dva vrtića, ali u vrtićima s klasičnim dizajnom.

- Ovo arhitektonsko rješenje je jako napredno uz smislu da je to vrlo funkcionalan prostor bez ikakvih velikih hodnika, praznih i mračnih prostora, ali i što se tiče opreme i igračaka. Vizualni dizajn vrtića je odličan. Vrtić se zove Bubamara pa je krov dizajniran s pjegama, mogu reći tehnički i arhitektonski iznad standarda, broj 1 u Hrvatskoj – istaknuo je Domac.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook