Prethodni članak
Sljedeći članak

[VRIJEDNA DONACIJA] Županija donirala novi terenac HGSS-u

Vrijednost vozila je 225 000 kuna


Krapinsko-zagorska županija uručila je danas kod zgrade HGSS – a Stanice Krapina novo vozilo za Hrvatsku gorsku službu spašavanja. Riječ je o novom terencu, pick up Toyoti koji je vrijedan 225 000 kuna.  Ključeve je Darku Berljaku, pročelniku HGSS-a Stanice Zlatar Bistrica uručio krapinsko-zagorski župan Željko Kolar.

Berljak je rekao kako su Krapinsko-zagorska županija i Općina Zlatar Bistrica uvijek imali razumijevanja za potrebe HGSS-a. - Imali su razumijevanja da napravimo kvalitetnu stanicu za ovaj dio Hrvatske jer imamo mnogo potražnih akcija. Prije mjesec dana smo imali pet potražnih akcija u samo šest dana. Iako se zovemo gorska služba, pokrivamo sav neurbani prostor pa je i potrebno ovo sjedište kao što je ova zgrada, kao i vozila, a ovakvi terenci su nam itekako potrebni i za izviđanje, prijenos opreme i ljudi, a u pojedinim slučajevima mogu biti za prijevoz unesrećenih osoba - istaknuo je Berljak koji je dodao da je ovom donacijom upotpunjen vozni park HGSS-a, a ovo je, kaže,  najkvalitetnije vozilo koje imaju. U svojem voznom parku  imaju Dependera, staru Toyotu, jedno osobno vozilo, quad, sanjke, dron. Berljak je i rekao kako HGSS jedva čeka da se zgrada stavi u funkciju. - Čim zatopli, uredit će se fasada i uredit će se okoliš, napravit će se poligon za vježbe službi te umjetna stijena - istaknuo je Berljak.

Župan Kolar čestitao je HGSS-u na svim akcijama koje su provodili kroz ovu godinu i u Krapinsko-zagorskoj županiji, ali i u cijeloj Republici Hrvatske.  - Na danima civilne zaštite je u izvještajima rečeno da im treba obnoviti vozni park. Županija je odmah reagirala i danas je novi automobil pred vama. Vrijednost je oko  225 000 kuna, a Županija ga otplaćuje kroz 36 mjeseci. Svake godine izdvajamo 100 000 kuna za izgradnju novog doma, a 60 000 kuna isplaćujemo za njihovu osnovnu djelatnost - istaknuo je Kolar. Dodao je kako su u Županiji svjesni važnosti Hrvatske gorske službe spašavanja. - Na području cijele županije ljudi moraju imati iste uvjete za preživljavanje ako se dogodi kakva nesreća, HGSS mora biti maksimalno opremljen, a ako se nešto dogodi, moraju biti vrhunski opremljeni kako su i vrhunski obučeni - istaknuo je Kolar.

S njegovim riječima složio se i načelnik općine Zlatar Bistrica Žarko Miholić. - Radi se o iznimno kvalitetnim ljudima koji u najtežim trenucima spremni dati sebe ugrožavajući svoju sigurnost kako bi učinili dobro prema imovini, prema drugim ljudima i tuđim životima. Ta prepoznatljivost njihove važnosti od Krapinsko-zagorske županije i Općine Zlatar Bistrice je uvijek bila jasna. Ovaj dio prostora odlukom Općinskog vijeća dan je na korištenje Hrvatskoj gorskoj službi Stanici Zlatar Bistrica i vjerujem da će općina, županija, sjeverozapadni dio Hrvatske u budućem razdoblju imati velike koristi od ove službe - istaknuo je Miholić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook