Prethodni članak
Sljedeći članak

Vrhunske predstave i obilje zabave čekaju vas na 'Ljetu u Donjoj Stubici'

Održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen program manifestacije Ljeto u Donjoj Stubici


Danas je u Donjoj Stubici održana konfrencija za medije na kojoj je predstavljen program manifestacije 'Ljeto u Donjoj Stubici' koja se održava druge godine zaredom. Program je predstavio direktor Kerekesh Teatra Jan Kerekeš.

 

– Startamo 19. srpnja s predstavom Ringišpil. To je nova predstava koja će imati premijeru i njom Kerekesh Teatar slavi 40 godina rada. Redatelj, pisac i autor i glumac sam ja, u predstavi je riječ o ocu i sinu Slavku i Tonku koji muku muče jedan s drugim i ljubavlju. To je lijepa životna priča s puno autobiografskih elemenata i predstava je za sve generacije – istaknuo je Kerekeš dodajući kako 24. srpnja igra predstava ‘Imovina’. – Predstava je napravljena po mojem tekstu, u njoj igra Mirna Medaković, Luka Petrušić, Zoran Pribičević i ja. Priča se vrti oko tri brata koji nakon sprovoda svojeg oca dolaze po ostavštinu tj. urbanu vilu u šumi. Manifestaciju zatvaramo 26. srpnja predstavom Hit teatra Udavače. Predstava je dobila nagradu publike na Tjednu smijeha u Varaždinu – rekao je Kerekeš naglašavajući da tko god dođe na bilo koju od tri predstave ili više njih će se dobro zabaviti. U pretprodaji je 150 ulaznica, u slučaju kiše predstave će održati u Domu kulture u Donjoj Stubici. Na dan predstave, ukoliko će biti lijepo vrijeme u prodaju će se pustiti još 250 ulaznica.

 

- Gradonačelnik Grada Donja Stubica Nikola Gospočić je rekao kako mu je iznimno zadovoljan prošlogodišnjim izdanjem Ljeta u Donjoj Stubici i da je manifestacija bila hit među publikom. Ako se ne varam, ovo je najposjećenija manifestacija koju su organizirali Kerekesh teatar. Ove godine smo malo u specifičnoj situaciji, ni sada još nismo sigurni da li ćemo sve uspjeti organizirati, ali mi se nadamo da budemo. Ako nas posluži vrijeme, manifestacija će se održati na otvorenom tako da ne bi trebalo biti problema oko epidemiološke slike i organizacije ove manifestacije. Ja sam apsolutno siguran da će ovaj događaj biti jako posjećen , ljudi su uvijek oduševljeni Kerekesh teatrom i njihovim predstavama, a koliko vidim prema najavama, ove godine će biti tri nove predstave. S obzirom da u proteklom periodu nije bilo nikakvih događanja ni manifestacija, to podiže još više značaj 2. Ljeta u Donjoj Stubici. Zahvaljujem se svima koji su uključeni u organizaciju i Kerekesh teatru koji su izabrali baš Donju Stubicu da bude centar njihovog događanja u Krapinsko – zagorskoj županiji. Zahvala i Termama Jezerčica koji uvijek prihvate ovakve manifestacije i pomažu Gradu Donja Stubica na organizaciji svih javnih događanja. Tu je i Turistička zajednica koja će odraditi tehnički dio vezanu za samu organizaciju ove manifestacije – istaknuo je gradonačelnik Gospočić i dodao da poziva sve ljude da dođu uživati u 2. Ljetu u Donjoj Stubici.

 

Direktorica Turističke zajednice područja Donja Stubica i Gornja Stubica Kornelia Vnučec je kazala kako su u Gupčevom kraju uz festival Ljeto u Dvorcu Oršić dobili još jednu kvalitetnu manifestaciju. - Izuzetno mi je drago što je Kerekesh teatar upravo odabrao Gupčev kraj i Donju Stubicu za prikazivanje svojih predstava u ljetnom periodu. Ulaznice se mogu kupiti u našem Pučkom otvorenom učilištu, na recepciji Termi Jezerčica i u Punkt Beer Houseu. U slučaju kiše, predstave će se održati u Domu kulture Donja Stubica – kazala je Vnučec .

 

Direktor Termi Jezerčica Elvis Pavleković rekao je kako mu je zadovoljstvo da su terme domaćin ovom događaju. – Prošle godine nas nažalost nije poslužilo vrijeme, ove godine se nadamo da će biti drugačije. Što se tiče epidemioloških mjera kojih se Terme strogo pridržavaju neće biti poteškoća – rekao je Pavleković. Rekao je da su Terme Jezerčica potpora Turističkoj zajednici i Kerekesh Teatru kako bi ova manifestacija bila održana na vrhunskom nivou.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook