Prethodni članak
Sljedeći članak

VREMENSKA PROGNOZA: Evo kakvo će vrijeme biti kroz narednih sedam dana

Naš prognostičar Kristijan Božarov donosi vremensku prognozu


Prva polovica prošlog tjedna donijela nam je pravo kasnojesenje vrijeme, kao da smo u mjesecu studenom. U višem gorju opet je bilo i snijega, a u nekim nizinskim područjima poplava i olujnog vjetra. Tek prema kraju tjedna se vrijeme malo proljepšalo i zatoplilo, ali još uvijek to nije ona prava svibanjska toplina. Ako očekujete dugotrajniju stabilizaciju onda ćete još čekati jer se i tijekom ovog tjedna očekuju lokalni pljuskovi, ali barem neće više biti tako hladno. Opširnije o prognozi za sljedećih sedam dana u nastavku.

U utorak bi trebalo biti nešto više oblaka, ali su tijekom dana moguća i kraća sunčana razdoblja. Mjestimice može pasti nešto kiše ili kakav pljusak. Puhat će slab do umjeren jugozapadni vjetar. Ostat će ugodno, ali bi dnevna temperatura ipak mogla biti stupanj-dva niža nego u ponedjeljak, između 15 i 18 Celzijevih stupnjeva.

Srijeda nam donosi djelomično sunčano, ali nestabilno vrijeme. Mjestimice može biti kiše ili kratkotrajnih pljuskova. Bit ćemo izloženi južini pa će puhati umjeren južni i jugozapadni vjetar zbog kojeg će već od jutra biti ugodno toplo. Najviša dnevna temperatura možda naraste do 20 Celzijevih stupnjeva.

U četvrtak i petak će se nastaviti ugodno vrijeme pa će temperatura zraka bitiizmeđu 22 i 25 Celzijevih stupnjeva. Bit će djelomično sunčano, ali nestabilno pa su mjestimice mogući kratkotrajni pljuskovi ili nalet kiše, uglavnom tijekom poslijepodnevnih sati u četvrtak. Jutra će također biti malo ugodnija, ali ponegdje uz kratkotrajnu sumaglicu ili maglu. U petak bi se uz malo sreće dan mogao provući i sasvim suho.

U danima vikenda ostaje ugodno što se tiče temperature, ali nestabilno pa je ponegdje i dalje moguć pljusak ili pojava kiše, vjerojatnije u popodnevnim satima. Čini se da će oblaka i pljuskova biti nešto više u nedjelju, a subota bi bila malo bolja pa možda veći dio dana ostanemo suhi. Isto tako, subota će biti toplija jer bi temperatura mogla narasti blizu 24°C, dok bi u nedjelju u slučaju pljuska malo osvježilo.

U ponedjeljak ugodno uz sunčana razdoblja te samo ponegdje kraći pljusak. Dakle, nema još uvijek trajnije stabilizacije s dužim nizom potpuno suhih dana. Na to ćemo još malo pričekati.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook