Prethodni članak
Sljedeći članak

Vratili se u Zagorje i sagradili drvenu kuću na djedovini, pogledajte što joj daje posebnu čar


Obitelj Klobučarić vratila se na djedovinu u Laz Bistrički, gdje su sagradili drvenu kuću koju odnedavno krasi i izuzetno poseban grafit sa stihovima Dragutina Domjanića: 'Vre ftičeki spiju i šume mučiju naj moja popevka zvoni po dolu i gaju po dragom kraju od kojeg mi lepšega ni'.

Malo tko kad prolazi ne zastane i udijeli pokoji lijepi komentar. Ne samo na predivno osmišljen grafit, već i na cijelu drvenu kućicu u cvijeću s lijepo uređenim okolišem. Supružnici Kolobučarić u Laz Bistrički vratili su se tek nedavno. – Živjeli smo u Zagrebu, a velik dio godine, odnosno ljeto, provodili bismo na moru. Onda smo se odlučili vratiti u Zagorje. Moja supruga je iz Laza Bistričkog, a na mojoj smo djedovini, gdje je rođena moja majka, sagradili ovu drvenu kuću prema projektu prijatelja. Zagorje je zapravo naš kraj, naš dom i prekrasno nam je tu – ispričao nam je gospodin Klobučarić.

Kuća je drvena i baš je sve u starinskom tonu, vanjsko i unutarnje uređenje te namještaj. Poseban štih daju joj srčeka, koja podsjećaju na licitare i često su bila motiv kako u slikarskim tako i u rezbarenim dijelovima tradicijskih zagorskih predmeta, namještaja i slično. No, posebno je upečatljiv upravo grafit s jednim od najpoznatijih zagorskih stihova. – Ovaj poseban grafit bio je želja moje supruge, a napravio ga je sinov prijatelj, koji je profesionalac u tome – pojasnio je Klobučarić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook