Prethodni članak
Sljedeći članak

Vozio ilegalce preko Maclja. Stranci otrčali u šumu...

Za to je navodno dobio novčanu naknadu...

  • zagreb macelj noć

    Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL


Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru je, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Zlataru optužnicu protiv državljanina Republike Hrvatske (1958.) zbog počinjenog kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Okrivljenog 64-godišnjaka se tereti da je 28. travnja 2022., u Donjem Maclju, postupio sukladno prethodnom dogovoru s nepoznatom osobom i u nakani da za isplaćenu novčanu naknadu u iznosu od 300,00 eura i 1.000,00 kuna preveze više stranih državljana koji su ilegalno ušli na teritorij Republike Hrvatske.
Tereti ga se da je ranije toga dana svojim vozilom došao na adresu u Zagrebu i u svoje vozilo primio nekoliko stranih državljana svjestan da su oni ilegalno došli na područje Republike Hrvatske i da ne ispunjavaju uvjete za ulazak i boravak u Republici Hrvatskoj. Tereti ga se da ih je, s ciljem omogućavanja njihovog nezakonitog kretanja, odvezao u Donji Macelj gdje su strani državljani izašli iz vozila i otrčali u šumu, a njega su, kada se vozilom udaljio u smjeru Đurmanca, zaustavili policijski službenici. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook