Prethodni članak
Sljedeći članak

Vozio dok mu je vozačka oduzeta, odbio testiranje na drogu, a kod putnika pronađena marihuana, speed i xanax

Policajci su muškarce zaustavili u kontroli prometa u Zaboku


Tijekom kontrole prometa policajci su 3. ožujka, 10 minuta iza ponoći zastavili u Zaboku 47 - godišnjeg vozača. Utvrđeno je kako 47-godišnjak upravlja osobnim vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta. Uz to odbio je preliminarno testiranje na prisustvo droga u organizmu, a također je utvrđeno kako je već sankcioniran zbog takvih prekršaja.

Zatim, daljnjim postupanjem kod putnika u vozilu 30-godišnjeg hrvatskog državljanina policija je pronašla 11,37 grama marihuane, nekoliko stotina sjemenki marihuane, 3,51 grama speeda i četiri tablete xanaxa, što mu je i oduzeto uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta.

Protiv vozača, 47-godišnjaka biti će podnijet optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl.282. st.4., i čl. 289. st. 1., Zakona o sigurnosti prometa na cestama sa predloženom novčanom kaznom od 22.000,00 kuna, predloženom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima ''B'' kategorije u trajanju od devet mjeseci ili kaznom zatvora do 60 dana.

Dok će protiv 30-godinjeg putnika u vozilu zbog počinjenog prekršaja iz čl. 3. st. 1. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga biti podnijet optužni prijedlog sa predloženom novčanom kaznom od 10.000,00 kuna te predloženom kaznom zatvora do 90 dana.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook